Рекорд: Общо 25 300 лева дариха бизнесмени и добри хора на благотворителната вечер на община Гърмен в кампанията „Да подадем ръка“

150 бизнесмени , хотелиери,адвокати, нотариуси ,учители, директори на училища и др. от община Гърмен и цялата гоцеделчевска околия снощи за шеста поредна година взеха участие в организирания  от община Гърмен Коледен  благотворителен коктейл за набиране на средства  за подпомагане на децата сираци от общината . Красивият  комплекс “Парадайс „в Огняново  се оказа тесен за да побере всички желаещи да подпомогнат каузата на община Гърмен за набиране на средства за децата сираци . Инициативата,  под мотото „Да подадем ръка „ която  и снощи в комплекс „Парадайс“ в Огняново отвори сърцата  на всички спомоществователи които дариха средства и участваха активно в търга постигна за поредна година голям успех.  Най -много бяха наддаванията за уникалните картини от пясък на двамата самородни таланти Андон Костов  от гърменското село Дъбница и на Цветан Кавраков от Сатовча за които ,ценители на изкуството им броиха по няколко хиляди лева .  подпомогнаха  Благодарение на добрите хора  сумата която снощи се събра на традиционната пред коледна инициатива на община Гърмен „ Да подадем ръка“ е 23 000 лева плюс постъпилите по банков път 1 700 лева . Общата стойност на събраните снощи средства е 25 300 лева .

„ Това е една от най- големите суми които сме събирали през годините в благородната ни инициатива която превърнахме в традиция под мотото „Да подадем ръка“. Благодаря на щедрите дарители ,хората от бизнеса и на всички които уважиха снощи събитието ни  и дариха средства за нашите деца сираци от община Гърмен“. Кампанията продължава ,на 21 –ви декември в Гърмен ще проведем голям Коледен базар и благотворителен концерт и още други благотворителни мероприятия и със събраните суми ще направим щастливи празниците на децата сираци които имат най- голяма нужда и от внимание, и от средства и от топлината  и грижата на обществото“ сподели кмета на община Гърмен ,Минка Капитанова.

За шеста поредна година община Гърмен заедно с училищата, детските градини и читалищата обявиха благотворителната инициатива „Да подадем ръка“за подпомагане на деца сираци до 18 годишна възраст от община Гърмен .От началото на инициативата ,която стартира през 2013 година ,до сега са събрани над 70 000 лева ,като с тях са подпомогнати над 210 деца останали без родители. През миналата година бяха събрани  общо 30 580 лв.42 деца полусираци получиха по 695 лв. а едно дете кръгъл сирак бе подпомогнато със сумата от 1390 лв.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене