Без категория

Националния печат

печат

“Сега”

Кабинетът тръгва към втора нулева година за реформите

Кабинетът „Орешарски“ е загубил в бездействие една година и в очертаващата се политическа криза едва ли ще навакса и в следващите месеци работата по ключови реформи, наблюдавани от ЕК. Това показва детайлно вглеждане в новия доклад с препоръки към България, огласен преди ден от Брюксел.

Всички се обединиха срещу закона за търговските вериги

Промените в Закона за защита на конкуренцията, внесени от депутати от управляващите партии с цел да се ограничат нелоялните търговски практики, са опасни за конкуренцията. Те ще затворят пътя на българските производители към чужди пазари. Големите търговски вериги ще се преориентират към външни доставчици. Цените вероятно ще се увеличат и големият губещ ще бъдат гражданите.

“Капитал Daily”

БСП обяви твърд курс срещу ЕК: Ще строим „Южен поток“ въпреки санкциите

БСП няма да спре строителството на „Южен поток“ въпреки критиките около проекта и започналата наказателна процедура от Европейската комисия. „Становището на ръководството на БСП е, че трябва да проявим характер и да доведем докрай изграждането на „Южен поток“, заяви на пресконференция зам.-председателят на партията Димитър Дъбов след заседание на Изпълнителното бюро на БСП във вторник, което обсъжда за втори път причините, довели до изборния провал на социалистите.

Бизнесът се обедини срещу държавните регулации за търговските вериги

Амбициите на управляващите да регулират дейността на търговските вериги с промени в Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) срещнаха силна съпротива от страна на бизнеса. На кръгла маса по темата производители и търговци застанаха на обща позиция, че предлаганите текстове ще навредят на всички по веригата на доставки, както и на крайните потребители.

“24 часа”

Според дългосрочната прогноза порои и през август

Разнобой между големите синоптични центрове затруднява дългосрочнити прогнози тази година. В нашия регион очакванията за стойностите – над, около и под нормата, са еднакво вероятни.

Свидетел срещу Килърите 2 задържан в Анталия

Юрий Ваклев, един от ключовите свидетели по делото срещу бандата за мокри поръчки „Килърите 2“, е задържан в турския курорт Анталия. Новината съобщиха негови близки пред съдия Пламен Панайотов в спецсъда. Така те оправдаха Ваклев, който за втори път не се яви на подсъдимата скамейка. 34-годишният мъж е обвинен с още трима за участие в организирана престъпна група, обрала чейнджбюро на столичния бул. „Дондуков“ през ноември 2012 г.

“Труд”

В БСП не знаят за “един учебник” на Клисарова, ДПС – мисли, ГЕРБ – против

В БСП и в комисията по образование към парламента не е коментирана предварително идеята на просветния министър проф. Анелия Клисарова за връщане на старата система “един учебник по предмет”. Предварителният разговор на политическо ниво е бил само за стартирането на дискусия за създаване на нов закон за образованието.

Краденият ток ще се плаща по 3 стотинки на киловатчас

След 1 юли енерго дружествата ще са принудени да таксуват тока на клиентите, хванати в кражба, не по 10 ст. на киловатчас средно, а по 3 ст. (б.р. – за сравнение цената за изрядни клиенти е около 17 ст.). Това обясни по време на открито заседание на ДКЕВР Гочо Чемширов, член на управителния съвет на “ЕВН България”.

“Стандарт”

Брюксел ни изви ръцете

Брюксел ни изви ръцете заради „Южен поток“. Само ден, след като Еврокомисията стартира наказателна процедура срещу страната ни за газопровода, пристигна втора лоша новина – замразяват се плащанията по проекти на кметовете за градско развитие и туризъм. Причините за спирането на 90 млн. евро по Оперативна програма „Регионално развитие“ са „значителни недостатъци във функциониране на мениджмънта и системата за контрол“.

БСП даде заден за Станишев премиер

Заден за идеята Сергей Станишев отново да бъде премиер дадоха от БСП. Рано във вторник сутринта членът на Изпълнителното бюро и депутат от левицата Борислав Гуцанов заяви в ефира на TV7, че вариантът Станишев да стане министър-председател в рамките на този парламент не е изключен.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене