Простреляният вчера край Плетена Шукри Гаров транспортиран за лечение във ВМА-София

Рейнджъра Емил Каров задържан за 24 часа

25 годишният Шукри Гаров от сатовчанското село Плетена който вчера бе прострелян неволно в местността „Кадифето“ от приятелят му Емил Каров още вчера, след като раната му е била обработена от медиците в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев по настояване на близките му е транспортиран за лечение във ВМА-София, съобщават от МВР. От институцията съобщават още, че след проведените вчера разпити по случая в РУ Гоце Делчев за 24 часа е бил задържан приятелят на простреляният млад мъж Емил Каров. Срещу Каров е образувано и досъдебно производство. От МВР съобщават и подробности за нелепия инцидент с двамата приятели от Плетена.

Вчера около 13:15 часа те са се намирали в землище на Плетена и са търсили простреляно прасе от ловния ден на 09.12.2018 година. При откриването на животното Емил Каров е произвел изстрел по прасето и след като тръгнал към него паднал от което произвел втори неволен изстрел със законно притежаваното от него оръжие, в резултат на което ранил в областта на дясното рамо 25-годишния Шукри Гаров.

Ловджии от региона изразиха съмнение, че става въпрос за незаконен лов, в ден в който за такъв няма разрешение. Те коментират още, че случаят е умишлено стъкмен по този начин, за да бъдат прикрити незаконните хайки и бракониерствата който изобилстват ежедневно и денонощно в района.

Както ТОП Преса писа 32 годишния Емил Каров преди месец се върнал в Плетена. След напускането му на елитния батальон в Стара Загора той заминал на работа в Англия. Според запознати Каров бил редовен ловджия, притежаващ ловен билет който според закона след случая, въпреки смекчаващите вината му обстоятелства би трябвало да му бъде отнет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене