Д-р Александър Костов е новият зам. директор на МБАЛ Благоевград

Бившият шеф на дирекция „Медицински дейности“ в РЗИ д-р Александър Костов е новият заместник директор на МБАЛ Благоевград, заповедта му бе подписана вчера от директора Огнян Митев, който до момента нямаше заместник.

Името на д-р Александър Костов нашумя миналата година, след като между него и директорът на РЗИ Лена Павлова се развихриха луди скандали. Павлова започна проверка на работата на Костов, който е и общински съветник в Симитли.

Бе депозиран сигнал до комисията за конфликт на интереси, в който се твърдеше, че Костов не може да съвместява двете длъжности да бъде съветник и директор в РЗИ. Комисията обаче не установи нарушения. Павлова го наказа дисциплинарно за това, че не е подавал заявления за отсъствие от работа, докато е на сесия в Симитли.

Александър Костов бе и кандидат кмет на Симитли и е бил преди време заместник директор на болницата. Връщането му на този пост изненада лекарската гилдия, но директорът Митев е категоричен, че се надява Костов, който е с богат административен опит да помага в управлението на здравното заведение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене