Общинските служители в Гоце Делчев ще бъдат обучавани с европейски пари

_MG_5040

75 служители на Общинска администрация Гоце Делчев ще бъдат обучавани по Оперативна програма „Административен капацитет“, по спечелен проект на общината. С проведената пресконференция, бе даден старта на проекта.

Експертното обучение на служителите ще се осъществи по проект „Повишаване на професионалната компетентност и увеличаване на ефективността на служителите от общинска администрация Гоце Делчев“.

Общинските служители ще бъдат обучавани в няколко различни насоки в зависимост от длъжностите, които заемат в съответните дирекции на общинската администрация. Специфичните цели на проекта са: Повишаване компетентността на служителите в администрацията с цел повишаване техните професионални умения и квалификации за по-добро изпълнение на длъжностите и достигане на по-високо обслужване на гражданите и бизнеса.

За обучението са ангажирани водещи експерти, преподаватели в различни университети, като обучението ще се проведе на два етапа – дистанционно и присъствено. При първоначалният етап обучаваните ще бъдат обучавани с подготвени на мултимедийни презентация, на втория – присъствен етап, служителите от различните дирекции ще бъдат обучавани от съответните експерти в София.  Стойността на проекта е 62 600 лв. Това е 100-процентова безвъзмездна финансова помощ за община Гоце Делчев, като проектът се финансира от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Административен капацитет“ 2007 – 2013 г. 85% от стойността на проекта се осигурява от европейския фонд, а 15% от републиканския бюджет. Продължителността на проекта е девет месеца.

_MG_5042

_MG_5041

_MG_5037

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене