39 лица с увреждания ще бъдат назначени на работа в Петрич

По проект „Обучения и заетост” на ОП „Развитие на човешките ресурси” се предвижда да бъдат назначени на работа 18 лица с увреждания на възраст над 29 г. за период от 2 г. За целта е задължително представянето на актуален ТЕЛК с право на работа.

С предимство ще са лицата с над 70 % трайно намалена работоспособност. Одобрените кандидати ще бъдат назначени като технически сътрудници, чистач хигиенист, работник по озеленяването и общи работници. На същите длъжности ще бъдат назначени и 9 лица с увреждания на възраст до 29 г. за период от 2 г. Условията за одобрение са същите.

Проектът е „Обучения и заетост за младите хора“, финансиран също от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Третият социален проект на Община Петрич е „Нова възможност за младежка заетост“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

По проекта предстои да бъдат назначени 12 младежи на възраст до 29 год. за период от 6 месеца, на позиции – технически сътрудник и общи работници, съобщиха от Пресцентъра на Община Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене