Обявиха конкурси за 7 школски директори в Пиринско

56-01-555

Незаетите началнически места са 6 училища 6 Банско, Долно Дряново, Сатовча, Хаджидимово, Беслен и Копривлен

Началникът на РИО-Бла­гоевград Огнян Соколов обяви конкурси за директо­ри в седем общински учили­ща в Благоевградска област. Свободен е директорският стол в ПГ по селско стопанство и туризъм“ в Банско, тъй като до­сегашната временно изпъл­няваща д лъжността Лиляна Тодева излезе в отпуск по майчинство. Дългогодиш­ният учител по спортна под­готовка Николай Марков най-вероятно ще бъде сред кандидатите за директори на Спортното училище в Сан­дански. Той пое поста през февруари тази година от Бо­рислав Иванов, който отиде на друга работа. Той е ста­нал учител по физкултура в село Дамяница.

Н Марков имаше интере­сни идеи за бъдещето на Спортното училище ‘Необ­ходимо е много труд, много работа. Ако съумеем да вле­ем една част от спортните клубове в нашето училище, да ги ангажираме да работим заедно, училището ще успее. В противен случай няма как да стане. Трябва да се хванем ръка за ръка, защото общи­ната ни предначерта пътя с реализирането на този про­ект – да има спортно учили­ще в гр. Сандански“, комен­тара преди време Марков.

В момента в училището учат около 100 деца, мина­лата година бяха 85, а още по-предходната – 45. Свобод­ни са и директорските сто­лове в ОУ „Христо Ботев“ в село Долно Дряново, общи­на Гърмен, СОУ „Св. св. Ки­рил и Методий“ в Сатовча, СОУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово, ОУ „Гоце Делчев“ в село Беслен, об­щина Хаджидимово, и ОУ „Никола Вапцаров“ в село Копривлен. Мераклиите за директорските постове ще преминат през писмен изпит – тест и интервю. Докумен­ти ще се приемат до 23.06.2014 г. в Регионален ин­спекторат по образование­то-Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене