И Цветанов бил подслушван, Борисов – заплашван

Борисов и Цветанов

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че е подслушван, като предположи, че телефонът му е „на контрол“ в качеството му на политически опонент на властта. Междувременно лидерът на партията Бойко Борисов съобщи, че е сигнализирал прокуратурата за шантаж и заплахи.

„Не знам кой кого подслушва, но знам че инструментът на държавата се използва, за да се подслушват политически опоненти. Мога да дам конкретно пример със себе си“, каза Цветанов пред БНТ.

Според него „мотивът и поводът за подобни подслушвания са свързани само с едно – да се контролира с кого разговаря определен политически опонент, какво планира в партийната си организация“.

Пред Нова телевизия Бойко Борисов обяви, че е негова работа с кого се среща, но никой няма право да го подслушва. Поводът са последните изтекли записи, според които той е разговарял с Георги Първанов и Румен Петков.

„Постъпил съм както повелява закона. Описал съм всичко, което знам и което съм гледал в националния ефир. Пуснал съм сигнал до главния прокурор за шантаж и заплахи. Очаквам незабавни мерки“, каза Борисов.

Той допълни, че срещите му с двамата са били преди година и половина – две и оттогава не са говорили.

„Ако този разговор, за който споменах, е записан, това е разговор между премиер и президент. Ако има нерегламентирано подслушване, това е тежко престъпление. Никога не съм коментирал АБВ“, обясни Борисов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене