Без категория

Националния печат

печат

В.“Сега“

ДПС взе лъвския пай и от последните пари за регионите

ДПС е големият печеливш и при последното раздаване на пари от фонда за развитие на регионите – от министерството на инвестиционното проектиране, което бе създадено именно по настояване на движението. 12 са селата и градовете, управлявани от кметове на ДПС, които получават пари по програмата за благоустрояване на малките населени места.

7 партии не са декларирали дарения за евровота

Повече от половината от участниците в евроизборите – 17 партии и шест инициативни комитета, не са получили парични дарения по време на компанията за вота. Сред тях са ГЕРБ, „Атака“, Национален фронт за спасение на България, „Зелената партия“, „Глас народен“ и „Синьо единство“. Това стана ясно от регистъра на Сметната палата, където участниците във вота подават данни.

Клисарова с нова идея – по един учебник на предмет

Просветният министър Анелия Клисарова представи нова идея, която тепърва ще се обсъжда – да се ограничи броят на учебниците. До завършване на основно образование трябва да се учи по един учебник за всеки предмет, а не както досега да се избира между три, заяви вчера министърът на образованието Анелия Клисарова на среща с учители в СОУ „Христо Ботев“ в Ивайловград.

В.“Монитор“

Трошат колите ни с корабно гориво

В някои от бензиностанциите в Кюстендилско вместо дизел в автомобилите са наливали корабно гориво, което носи рискове от повреда на двигателите. Това е установила внезапна проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

„В една четвърт от взетите проби качеството на горивата не съответства на стандарта”, уточни председателят на агенция Стефан Цанков. „При досегашни планови проверки отклоненията в качеството на горивата са били от 6-7%”, добави той.

80-годишен „поддържал” 2000 асансьора на година

80-годишен човек инспектира и поддържа сам 1500-2000 асансьора годишно. Това са установили от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Открити са били и фирми, които проверяват хиляди подобни съоръжения, без нито един нает служител. „Обикновено се назначават хора на трудов договор колкото да се вземе лиценза”, поясни председателят на агенцията Стефан Цанков.

Изплува тялото на адвоката Гоцевски

Тялото на адвоката от Банско Здравко Гоцевски изплува след 10 дни издирване. Трупът се появил на повърхността на язовир “Белизмата”, на 3 км над града. Вчера сутринта служители от отдел “Обществен ред и сигурност” към община Банско обикаляли за пореден път язовира в търсене на изчезналия си съгражданин и малко след 7:30 часа с бинокъл забелязали безжизнено човешко тяло да плува във водата

В. „Стандарт“

Орешарски готов с новите министри

Отчетът за едногодишното управление на правителството вече е готов. А премиерът Пламен Орешарски има идея за корекция в състава на Министерския съвет. Персоналните промени обаче ще бъдат съобщени най-вероятно следващата седмица, а в петък се очаква министър-председателят да представи отчета си пред депутатите в парламента. Тогава ще станат ясни и секторите, в които ще се правят промени, тъй като в отчета си премиерът ще засегне и слабите звена в кабинета.

В Калофер сирените отказаха

Родното място на Христо Ботев Калофер за малко щеше да стане единственият град без сирени на 2 юни. В същото време в подбалканското градче бе премиерът Пламен Орешарски, който се поклони пред поета революционер и загиналите за свободата на България. Точно в 12 часа министър-председателят и кметовете на Карлово и Калофер Емир Кабаиванов и Румен Стоянов се подредиха в очакване на сирените, които обаче останаха безмълвни. След една-две неловки минути калоферският кмет призова присъстващите да сведат глава и да запазят минута мълчание.

Андреева при Чобанов за Спешната помощ 

Пари за увеличение на заплатите в Спешна помощ ще търси здравният министър д-р Таня Андреева. Това стана ясно след срещата й с разбунтувалите се медици в ЦСМП-София вчера. Лекарите са поставили три искания – да не се сменя сегашният шеф д-р Георги Гелев, да се увеличи броят на екипите и да се повишат заплатите им. На срещата с медиците не е станало ясно дали Гелев ще бъде отстранен. Докато е в болнични обаче, неговото място ще поеме директорът на РЗИ – София-област д-р Александър Златанов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене