Без категория

Местния печат

печат

В.“Струма“
Лидерът на ББЦ в Пиринско Рашко Динков влезе в правителството в сянка на Н. Бареков, избраха го в националния съвет
Областният лидер на „България без цензура“ в Пиринско Рашко Динков бе избран вчера за член на Националния изпълнителен съвет на партията по лично предложение на Николай Бареков. Това стана на разширено заседание на партийния орган в хотел „Хилтън“, на който бяха поканени общинските и областните лидери на най-добре представилите се на евроизборите партийни структури.

Краварят Муса Ходжов от с. Краище осъден на 4 г. затвор и 100 хил.лв.кръвнина за убийство в любовен екшън

43-годишният кравар Муса Ходжов от белишкото село Краище, който миналата година уби своя приятел Спас Илиев заради жена, вчера бе осъден на 4 години затвор.
Драмата се разигра на 8 януари 2013 г. в стопанския двор в Разлог.

Условни присъди за бивши чиновнички в община Бобов дол, присвоили 101 000 лв.

По три години условно с петгодишен изпитателен срок бяха осъдени бившата главна счетоводителка Таня Иванова и касиерката на направление „Образование“ в община Бобов дол Иванка Петрунова. Двете финансистки са злоупотребили със 101 000 лв. за периода от 2005 до края на 2007г.

Братя в болница след бой за дворно място в Благоевград
Братя се биха за парче земя в Благоевград, а мъж от село Крупник е с избити зъби след свада. Разправията между 53-годишния Валери Мирчев и по-големия му брат Алексей пламнала заради спорна пътека в дворно място.При кавгата се намесили и жените и конфликтът от словесен прераснал в сбиване, което се пренесле директно на ул. „Васил Априлов“ в Благоевград.

В.“Вяра“

Забавиха заплатите за март и април на 100 охранители на мините

100 охранители на рудниците към „Въгледобив-Бобов дол” сме без заплати за месеците март и април, а вече трябваше да сме получили и по 50 лв. аванс за май. За това сигнализира във в. „Вяра” един от охраняващите в мините, който настоя да остане анонимен, с обяснението, че ако разкрие името си, ще бъде уволнен. За отговор потърсихме изпълнителния директор на дружеството Красимир Чаврагански, който бе категоричен, че мината се е издължила на охранителната фирма, към която работят охранителите.

Кюстендилската съдийка Евгения Стамова се смили над обвиняемия за убийството на Отвертката: Пуснаха Николай Карастоянов от домашния арест да лекува хернията си

Съдия Евгения Стамова от Кюстендилския окръжен съд се смили над анестезиолога д-р Николай Карастоянов, обвинен в убийството на Николай Радев-Отвертката, и замени домашния му арест с подписка. Окръжният прокурор Камелия Стефанова бе категорична, че ще протестира съдебното определение от Кюстендил. Съдия Стамова заяви, че искането на адвокат Марин Марковски за замяна на мярката е основателно.

Обявиха конкурси за 7 школски директори в Пиринско

Началникът на РИО-Благоевград Огнян Соколов обяви конкурси за директори в седем общински училища в Благоевградска област. Свободен е директорският стол в ПГ по селско стопанство и туризъм «Ал. Константинов” в Банско, тъй като досегашната временно изпълняваща длъжността Лиляна Тодева излезе в отпуск по майчинство. Дългогодишният учител по спортна подготовка Николай Марков най-вероятно ще бъде сред кандидатите за директори на Спортното училище в Сандански.

Стартира приемът на кандидатстудентски документи в ЮЗУ, 40 подадоха документи още в първия ден

Над 40 кандидат-студенти подадоха документи в рамките на един ден за приемните изпити в ЮЗУ « Н. Рилски» в Благоевград. Вчера стартира приемът на кандидатстудентски заявления и ще продължи до 14 юни. Първа още в 8.10 часа документите си подаде Ива Христова от Благоевград.

„Кандидатстудентските изпити ще се проведат на 18, 19 и 20 юни. Изискването при записването е единствено кандидатите да представят лична карта”, обясни Станислава Андонова, председател на комисията по прием на документи.

Директорът на МБАЛ в Благоевград д-р Владимир Пандев спретна незабравим празник на малчуганите в детско отделение по случай 1 юни 

Незабравим празник по случай 1 юни спретна директорът на МБАЛ в Благоевград д-р Владимир Пандев на най-малките пациенти в детско отделение. Детското тържество бе съпътствано от най-различни изненади и като на истински празник всички получиха подаръци и лакомства. Весели и шарени клоуни с песни, танци и шеги вдигнаха малчуганите от креватчетата им, като освен лакомства им раздадоха й балони.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене