В навечерието на Коледа, с две нови книжки, писателят Иван Мишев зарадва децата от Гоце Делчев (ВИДЕО)

„Шарено козле“ и  „Приключенията на Ежко“, са двете нови книжки с които в навечерието на коледните празници, популярният неврокопски детски писател, Иван Мишев, зарадва децата от Гоце Делчев. Поетът и писателят Мишев, преди няколко години се закани, че повече никога няма да пише за възрастни и удържа на думата си. И така, както всеки човек чака коледните изненади, така и малчуганите от Гоце Делчев, с трепет и вълнение чакат всяка нова книжка на любимият им писател – Иван Мишев. Много от илюстрациите в книжките на Мишев са направени от деца, които не на шега, писателят го нарече негови сътрудници. Всичко това обяснява невероятният интерес който предизвика снощи презентацията на новите книжки на автора. Творчеството на Мишев предизвиква интересът не само на невръстните читатели, но и на възрастните.

 

Трогателна изненада от снощното представяне на книжките бе, когато когато четвъртокласници от Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и малчуганите от детска градина „Звънчета“, рецитираха стихове от „Шарено козле“ и „Приключенията на Ежко“

„Да се напише книга не е чак толкова трудно, но по някога издаването й може да се окаже по-трудно от написването. Но специално в нашата община, Това не е чак толкова трудно за разлика от други общини. Защото имаме ръководство в лицето на кмета Владимир Москов и заместник кметовете, които правят всичко възможно за да подпомогнат местните творци и културата на нашия град“, каза писателят Иван Мишев. Той благодари на общинската управа които винаги подпомагат издаването на детските му книжки.

 

Сред гостите на събитието бяха и зам. кмета на Гоце Делчев, Валери Сарандев, както и лауреатът на четвъртия Национален конкурс „Да върнем на децата“, редактор и автор на предговора на „Шарено козле“, Кирил Назъров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене