Събарят най-скандалния строеж в региона?!

Началникът на централното управление на «Национален строителен контрол» сезира прокуратурата за висяща над дере къща в село Дебрен!

ДНСК се самосезира по публикации в медиите за парадоксално построената сграда в гърменското село Дебрен, която буквално виси във въздуха.

„Обектът е от пета категория и проектите за него са одобрени и съгласувани от главния архитект на Община Гърмен. Тъй като категорията строеж е извън компетенциите на дирекцията и е изцяло в правомощията на общината, ДНСК ще сезира по компетентност органите на прокуратурата“, се казва в съобщение на ДНСК.

„Във връзка с правомощията на ДНСК, регламентирани в Закона за устройство на територията, да проверява за нарушения при издаването на строителни книжа за всички категории строежи, при констатиране на незаконосъобразни действия, на виновните длъжностни лица, допуснали незаконосъобразно застрояване над коритото на дере в село Дебрен, ще бъде поискана отговорност“, категорични са от ДНСК.

Както вече информирахме, къщата е изградена на двата бряга на дерото. Хората в селото настояват постройката да се събори. Ударен коментар по темата направиха и колегите Мариета Димитрова и Веселин Стаменов от интернет предаването „Неудобните“.

Долният етаж е буквално увиснал във въздуха. Сградата е незаконна, смятат и от Басейнова дирекция – Благоевград. Собственичката на строежа – Кибра Вълкова, твърди, че документите са издадени от всички институции, имало становища и разрешителни от министерствата.
Междувременно пък построената сграда над дерето в Дебрен предизвика интерес сред бизнеса в Гоце Делчев и преди дни на място да видят постройката отидоха в Дебрен бизнесмени от Гоце Делчев.

„Това е едно добро решение и определено ни харесва, но явно зависта и злобата на хората от това село е в големи дози, та не могат да прозреят, че коритото на дерето е толкова голямо и че в никакъв случай не може да допусне наводнение.

Да се продаде въздуха по цялото протежение на дерето в Дебрен и да се приберат там в кипри магазинчета всички търговски бараки и павилиони които загрозяват тотално центъра на селото. Това важи и като модел за Гоце Делчев, над река „Градска“ от ДНА надолу ще е уникално решение за преместване там на общинския пазар“, коментираха хора от бизнеса в Гоце Делчев пред вестник „Градът“ . Според тях целият казус се политизира!

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене