Синоптиците бият тревога: Идва лошо време, а големият сняг…

В неделя сутринта се очертава разкъсана облачност. След обяд обаче от запад ще се заоблачи. Страната ни ще попадне под поредния циклон, предава Нова телевизия.

Времето в Гоце Делчев днес ще е предимно облачно, слаб дъжд и с максимална температура от 15 градуса.

Денят ще е облачен до обяд. След обяд облачността ще се разкъсва – повече в Източна България и по-малко в Западна. Валежи не се очакват. Възможно е в следобедните часове да прегърми в крайните северозападни райони.

Температурите през деня ще са от 2-3 градуса в Северозападна България, 7-8 градуса в Централна България до 11-12 в югозападната част на страната.

В планините ще е слънчево и мразовито по високите върхове, в ниското ще е облачно и мъгливо. Температурите през деня ще са около 0-1 градуса по върховете и между 5 и 10 градуса в подножието на планините.

В неделя сутринта се очертава разкъсана облачност. След обяд обаче от запад ще се заоблачи. Страната ни ще попадне под поредния циклон. От него очакваме валежи от дъжд в нощта срещу понеделник и през деня в понеделник. А след това – от сряда нататък очакваме температурите да паднат и да завали сняг. На този етап прогностичните модели очертават снеговалежите да обхванат голяма част от страната, но без значителна снежна покривка.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене