Импресарио Иванов: Благоевград е град с интелигентни хора, които ценят световното изкуство

Дами и господа читатели на Топ Преса. Срещаме Ви с импресарио Георги Иванов. Не крием, че той е приятел на Топ Преса и работим заедно от години. За което ние му благодарим естествено, че всички звезди, с които той работи минават и през страниците на Топ Преса. Миналият петък благодарение на г-н Иванов в Благоевград гостува една световна звезда – Люси Дяковска. За него няма почивка. Подготвя нови неща, които са празник за Благоевград. Сега предстои да дойде Тони Димитрова за втори път по негова покана.

– Тони Димитрова я повтаряме, защото първият път когато направихме концерта доста хора останаха без билети. Тоест доста желаещи не можаха да си закупят билети тъй като обема на зала Яворов е 540 места, а желаещите се оказаха доста повече. Точно поради тази причина сега правим концерта. Отново го повтаряме. И тогава искахме да го повторим, но нещо стана проблем с датите. Към настоящият момент интереса е същият като преди. Билетите се разпродават доста бързо. Което е радостно. Тони си е Тони. Тони я обичат много хората. Тя е страхотен певец. Има песни на всякаква тематика. Хората остават очаровани от концертите и защото тя се раздава на макс. Има един невероятен контакт с публиката. Аз съм правил много концерти без да уточнявам с кой и мога да кажа, че има изпълнители които не се раздават на макс. Въпреки тяхната популярност. Даже има изпълнители, които в повечето случаи поради многобройните си ангажименти, бързат събитието да приключи възможно най-бързо. На мен това ми прави неприятно впечатление. При нея това нещо го няма. Може би зарази това нещо тя си има фенове и концертите и при повторение са пълни естествено до горе. Затова пак каним Тони. Имаме много запитвания кога ще се повтори нейният концерт.

Кажи нещо за Аламинут, които също са предстоящи…

– За Аламинут. Днес чакам потвърждение за датата, на която ще се проведе мероприятието в Благоевград евентуално. Надявам се да се случи това събитие. Поради големият брой прояви на община Благоевград, зала Яворов е ангажирана. Не се допускат странични събития. Така че най-вероятно то ще бъде проведено в Драматичният театър в Благоевград. Пак казвам, нека да остане като загадка. Ще се случи, но не мога да го заявя категорично кога и къде. Другото което предстои, очаквайте през новата 2019 г. доста интересни неща. Моят интерес в момента спрямо събития, независимо какви са съсредоточени основно вече към най-известни и печеливши театрални постановки. Било то концерти и всякакъв такъв тип мероприятия свързани с културата. Държа да се случват хубави неща в града. Дали ще бъде концерт, дали ще бъде мюзикъл, дали ще бъде куклен театър, дали ще бъде балет. Много се радвам когато на такива културни събития залите са пълни. Ето сега на Люси концерта. Имаше неща които са моята музика, но имаше неща които не са. Концерта е много специфичен. Не е за широко-обществената публика. За един по-тесен кръг публика е. За много хора, които са меценати в класическата музика. Живеем в България. Знаем тук какво се случва и с какво е залят музикалният пазар. Не искам да обиждам никой жанр., но по принцип когато се случва един такъв концерт като на Люси и той е пълен. АББА и КУИН възкръсват на сцената в зала Яворов това за мен е нещо невероятно. Това за мен е нещо неповторимо и ще остане един хубав спомен в сърцата на хората в Благоевград, и ще докаже, че Благоевград е град с интелигентни хора, които ценят световното изкуство, и ходят на такива събития. Което е радостно много за мен.

Казваш, че подготвяш интересни неща за Благоевград, но ние пък подразбрахме, че не само в Благоевград, но и в Кюстендил.

– Да. Вече имаме дата за Руслан Мъйнов за Кюстендил. Ще правим един голям концерт. Там театъра е страхотен. Кюстендил има много интелигентна и възпитана публика. Ходят на такива мероприятия. Успяхме. Взехме дата за 18.01.2019 г. с плевенската филхармония. Руслан Мъйнов с руските романси. Това е един страхотен изпълнител, който не само пее, а и през цялото време се шегува. Забавлява публиката

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене