Кирил Пецев представи снощи последният си роман „Църна масечина“ на почитатели в Гоце Делчев (ВИДЕО)

“Църна месечина“, е най-новата историческа книга на популярният не само пиринския край писател, Кирил Пецев, която снощи авторът представи пред почитателите си в Гоце Делчев. Книгата е исторически роман. Тя е вълнуващ разказ за исторически личности, по-стари и по-нови събития, митове и конспирация свързани с живота и борбите на българите в Македония както и неизвестни моменти от историята на ВМРО. Чрез художествените средства на белетристиката, авторът пресъздава факти за дейците, героите и жертвите на тази история. Техните противоборства, раздори и предателства. Авторът изтъкна, че съществуват много документи безспорно доказващи, че през годините е извършван геноцид спрямо българския етнос и българската държавност благодарение на Англия, Австроунгария, Гърция и Сърбия. Но освен това, авторът не пропусна да припомни, че спрямо българската държавност, предателски и анти български политики са правили и по време на социалистическото правителство.

 

Авторът на „Църна месечина“ призна, че осемдесет процента от книгата му са документални, исторически действителни личности и събития. Той отговори на въпроси на читатели за изворите на историческата фактология ползвал в романа си. Кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, добре запознат с цялостното творчество на Кирил Пецев , зададе въпрос на автора свързан с феномена – братоубийствата в революционното движение в Македония и какви са допуснатите грешки на българската държава за да не е Македония сега част от територията на България.

 

В знак на признателност към автора и уважение към гражданите проявили интерес към последната книга от творчеството на Пецев и интерес към близкото регионално историческо минало, кмета Москов подари романа „Църна Месечина“ на всеки гражданин дошъл на представянето му в историческия музей на Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене