Съдят Илко Фараона за стрелба по Саботана в центъра на Сандански

Илко Борисов – Фараона от Сандански застава пред съда по обвинение за стрелба с незаконен боен пистолет и закана с убийство към Димитър Саботанов-Саботана.

Районната прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу Борисов за инцидента от 11 април т.г. По обяд на ул. „Свобода“ Фараона шофирал „Сузуки Витара“ и видял Саботана да говори с познат на улицата. Борисов отворил прозорец на колата си и започнал да отправя заплахи към Саботанов. След това продължил с колата си, но минути по-късно се върнал на същото кръстовище. Там Саботана продължавал да говори с приятеля си, облегнат на джипа си „Мицубиши Паджеро“. Тогава Фараона рязко намалил скоростта, отворил прозореца и се разкрещял на Димитър Съботанов, че ще го застреля. Протегнал ръката си и стрелял с боен пистолет към опонента си. Куршумът счупил две стъкла на джипа. Саботана извадил чист късмет и инстинктивно приклекнал, заради което не бил ранен. Фараона пък избягал с мръсна газ. Няколко часа по-късно се предал в полицията. Проверка показала, че е стрелял с късоцевно огнестрелно бойно оръжие, с калибър от 9 х 18 мм, за което няма разрешително. При първоначалните обяснения Борисов отричал да е извършил престъплението. Опитал да извади алиби, че по същото време тренирал заедно с приятеля си в района на парка. После спрял да дава обяснения по случая.

Според обвинителния акт, стрелбата през деня, в центъра на Сандански на оживена улица с множество автомобили и пешеходци, би могла да застраши живота както на Саботана, така и на случайно преминаващи хора.

Антоанета Маскръчка

Вестник  “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене