Кметът Тотев и ученици от ЗПГ „Климент Тимирязев” в подкрепа на 9 годишния Хриси от Русе

P1100500

Габриела Пеева, ученичка от X б клас в ЗПГ, гр. Сандански разбира за Христомир от телевизията и решава да направи нещо, за да помогне на момченцето. Пълна подкрепа и съдействие намира в кмета на община Сандански Андон Тотев, който застава зад идеята на Габи в деня на детето – 1 юни в парка на Сандански да се обособи детски кът за игра, като събраните средства да се дарят на Хриси. На 31 май, вечерта в Сандански пристига от Русе и самият герой – Христомир. Неговите пътни разходи и разноски за престоя му поема община Сандански, а с подкрепата на Илия Пасков и двудневните му нощувки.

                Майка му Десислава разказва, че събраните средства ще бъдат използвани за операция в Алгсбург – Германия, която е на стойност  52 хиляди евро. До момента в сметката, отворена за Хриси са постъпили 9440 лв. За вчерашния ден детския кът, организиран в парка събра 950 лв., които ще се трупат и на първи юни. Дирекцията за европроекти към общината също дари средства за лечението на Христомир.

                Христомир е претърпява 4 операции и проговаря за първи път на 4 годинки, когато в Милано отхвърлят поставената му диагноза Детска церебрална парализа и изчистват организма му от всички лекарствени интервенции. От тогава детето не се лекува медикаментозно, а започва да спортува плуване, езда и рехабилитации. Ходи на училище и септември ще бъде вече второкласник. Деси, неговата прекрасна майка сподели, че не е вярвала, че ще дойде чак тук, до Сандански, където ще срещне толкова подкрепа, помощ и надежда в лицето на учениците, кмета и всички хора от града. След отпътуване на Хриси от Сандански семейството отива в гр. Котел, където е единствения в България, осигурен от Българската коледа уред за активна ортопедична походка – Локомат.

                Пожелаваме на лъчезарния Хриси, който веднага пожела да поязди понитата Чарли и Бенджи да оздравява бързо и усмивката да не слиза от лицето му. Всеки, който жела да дари средства може да получи информация от неговата фейсбук група, чието име измисля самият той „ Няма значение колко малък си, а колко са големи мечтите ти”

                Община Сандански и X б клас на ЗПГ „Климент Тимирязев” благодарят на всички, които помогнаха на Хриси.

P1100513

P1100503

P1100492

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене