Всяка трета неделя на месец ноември „Спри на червено, пресичай на зелено!“ в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“- Баничан

Интерактивно мероприятие под надслов „Спри на червено, пресичай на зелено!“ проведоха в Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия и в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гоцеделчевското село Баничан.

Всяка трета неделя на месец ноември в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Баничан е Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия, която инициатива се отбелязва в училищата по света от 2005 година според Резолюция на Генералната асамблея на ООН.

По този повод, и под ръководството на директора на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Баничан, Магдалена Робева, екип от учители пердставиха пред учениците си интересна презентация. Учениците от I-ви до IV-и клас се запознаха с историята, смисъла и значението на Световния възпоменателен ден. Децата, заедно със своите класни ръководители дискутираха и си припомниха безопасната роля на пешеходците на пътя, поведението на спирката докато се чака автобус или друго превозно средство, безопасното качване и слизане от превозно средство, както и опасните места за пресичане, като възлови кръстовища.

Под мотото на възпоменателния ден, „Спри на червено, пресичай на зелено!“ учениците от училището в Баничан с помощта на техните учители се запознаха и със тревожната статистика на жертвите през годините при пътнотранспортните произшествия и разбраха важната си роля като участници в движението. Имаше изпълнения на песни по темата  и изработване на пъстри рисунки от учениците изобразяващи правилата за движение и безопасност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене