До президента на Република България Росен Плевнелиев

PREZIDENT- BG1

PREZIDENT-BG

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Сезгин Мюмюн председател на гражданска организация „Федерация справедливост – България“

Уважаеми г-н ПРЕЗИДЕНТ,

Обръщам се към Вас, в качеството си на председател на гражданската организация „Федерация Справедливост – България“, представляваща част от Организация на Общонационалната Инициатива за отдаване почит към жертвите и оказалите съпротива на комунистическия режим и Възродителния процес в България. Тази, Организация на Общонационалната Инициатива, има надпартиен характер и включва в себе си български граждани от страната и чужбина, общественици и НПО, участници в Майските събития, представители на различните вероизповедания сред които са:

Отец Димитър Амбарев Петър Бояджиев Алфред Фосколо Мирослав Писов Илия ГлавчевКорнелий Савов

Екатерина Добрева – Фарканас

Красимир Димитров

Венцислав Кавазов

АлайдинМутлу

Хасан Биялков

Байрам Гетов

Халил Расим

Ибрахим Рунтов

Зейнеп Ибраимова

Сезгин Мюмюн – НПО федерация Справедливост.

Лиляна Друмева – Съюз на репресирани-„Памет“.

Иван Хаджииванов – НК „Съюз на репресираните“

Страхил Андреев – Съюз на репресираните земеделци-„ГОРЯНИ“.

Изказваме най-сърдечни благодарности към Вас, г-н Президент, че приехте да станете патрон на честванията на Майските събития и открихте официалните мероприятия на 20 май в село Пристое, под надслов: МАЙСКИТЕ СЪБИТИЯ – ПЪТ КЪМ НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ И НАЦИОНАЛНО ЕДИНЕНИЕ !

За пореден път Вие доказахте, че сте Президент на всички български граждани! Обединител на нацията и политик, за който е важно да промени репутацията и имиджа на държавата. Считаме, че честванията на Майските събития под Вашия патронаж, са знаково събитие, ограничаващо опитите на някои политически партии и техните лидери, за създаване на етническо напрежение, както и опитите за изкуствено насаждане на етническа и религиозна нетърпимост, в българското общество.

Позволете ми от името на всички наши членове и симпатизанти – репресирани и политзатворници, да Ви удостоим с плакет за принос към спазване на човешките правав България.

Водената от Вас политика, на трайно помирение и единение на българския народ, на етническа толерантност и зачитане на човешките права на всеки един български гражданин, допринася за повишаване на авторитета на България пред държавите – членки на Съвета на Европа, ще я представи като държава защитаваща и разпространяваща демокрацията, праватаидентичност.

София 30.05.2014 г.

С уважение: Сезгин Мюмюн

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене