НЕВРОКОПСКА ГОРДОСТ! Млад земеделец от Гоце Делчев дарява мач с Малеева на кума си! Прочу се в цял свят!

Благотворителен тенис-турнир, който си поставя за цел да бъдат набрани средства за издръжката на българо-швейцарската ортопедична работилница, ще се проведен навръх празника на Стара Загора 5 октомври. Първата среща ще бъде между легендарната тенисистка Мануела Малеева и казанлъшкия бизнесмен и неин отколешен фен Атанас Демиров.

Мачът е подарък за сключилия това лято брак Демиров от неговия кумец Иван Мандажиев от град Гоце Делчев. Заминаващият се със земеделие (заедно със семейството си обработва около 14 000 дка земя в района на Павел баня) млад мъж признава, че познава задочно Малеева от времето, когато е учил магистратура в Лугано, Швейцария. Винаги е бил любител на тениса, но никога не си е представял , че ще застане лице в лице на корта със звездата от миналото.
„Ще бъда щастлив да… падна от Мануела, дано не стане още в първия сет!“, коментира фермерът, който все още не знае каква точно сума е платена.

Работилницата съществува от 2007 година. Тя е създадена чрез съвместните усилия на Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора” и швейцарския им партньор Фондация „Суисклиникал“ по инициатива на Мануела Малеева и д-р Бруно Франие. Там се изработват коригиращи ортопедични средства за деца с церебрална парализа и други ортопедични проблеми, които обаче не се покриват със средства от НЗОК.

Средно 200 деца на година получават здравни услуги по швейцарски метод. Очакванията са на турнира да вземат участие поне 10 любители на тениса. Преди началото му Мануела Малеева ще проведе демонстрационен урок.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене