10 трактора със снегорини, 6 автомобила,3 багера и 18 опесъчители в пълна готовност за зимната поддръжка на общинските пътища в община Сатовча

10 трактора със снегорини, 6 автомобила,3 багера и 18 опесъчители  в пълна готовност за зимната поддръжка на общинските пътища в община Сатовча

Техниката и работниците които тази година ще се грижат за зимната поддръжка на общинските пътища в община Сатовча са вече  в пълна готовност . На линия за  зимната поддръжка в общината  са 10 трактора снабдени със снегорини,6 автомобила за опесъчаване ,3 багера  и 18 души опесъчители .

При необходимост от община Сатовча съобщиха ,че имат готовност да наемат допълнителна техника и работна ръка за създаване на нормални условия за работа и придвижване на жителите и гостите на общината през зимният сезон.

От администрацията в Сатовча поясняват ,че пътищата на територията на общината са общински и  пътища от трети клас /републикански/каквито са отсечките Гоце Делчев- Д.Дряново, Сатовча –Доспат и отсечките Гоце Делчев-Абланица-Боголин- Вълкосел- Фъргово-Сатовча чието задължение за поддръжка и зимно почистване и опесъчаване е на Областното пътно управление –Благоевград чрез определена от тях поддържаща фирма .

Във връзка с предстоящия есенно- зимен сезон , общинското ръководство в Сатовча извърши и необходимите организационни действия по зимното поддържане на пътищата.

С нарочна  заповед на кмета Мименов персонално с  отговорности са  ангажирани  и кметовете на всички села. На всички кметове и кметски наместници според заповедта  са вменени отговорности за ежедневен контрол  на определените им от общинското ръководство райони и пътни отсечки за които ще отговарят лично и персонално .

Така , за район Кочан,включващ пътна отсечка ,разклон  в местността “ Казаня“ до Ваклиново- Кочан- Жижево, контрола по изпълнението на заповедта на общинския кмет , ще се упражнява от кмета на Кочан .

За район Слащен ,включващ пътна отсечка Вълкосел –Слащен ,задълженията за контролът е възложен на кмета на  Слащен ,а на кмета на  Годешево  са възложени контролните функции и отговорности за отсечката Годешево-Туховища .

За почистването и опесъчаването на отсечката Туховища –Слащен   през зимният сезон ще отговаря кмета на  Туховища.

За район Сатовча отговорник за пътна отсечка разклон за село Фъргово е кметът на Фъргово ,за отсечка“ Караманица“-Пленета , кметът на Плетена, за отсечката за Долен отговорник по изпълнението на заповедта е кмета на Долен.

Отговорността и контрола за снегопочистването и опесъчаването през зимен сезон 2018  за район Сатовча е възложена изцяло на кметовете на селата Фъргово, Долен, Плетена,  и Димитър Неделчев – специалист „Гражданска защита“при общинската администрация.

За район Осина , включващ пътната отсечка до селото  отговорник е кмета на Осина , за общинските пътища и отсечки в  район Крибул  отговорността е възложена на кмета на Крибул .

В изпълнение на заповедта кметовете по населени места в община Сатовча освен ,че  носят отговорност за състоянието на пътищата ,се задължават и ежедневно да подават информация за пътната обстановка  за участъците за които  отговорят на дежурния по Общински съвет за отбрана  на тел. 07541 2066, село Сатовча.

Цялостната организация, отговорност и контрол за изпълнение на заповедта на кмета Арбен Мименов са възложени на Илхан Карагьозов директор дирекция в администрацията  на община Сатовча .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене