Запалено нерегламентирано сметище край Копривлен отрови района с черни пушеци и невъобразима смрад, огнеборците вдигнати на крак да гасят пожара

Нерегламентирано сметище край хаджидимовското село Копривлен бе запалено от вандали днес около обяд. На въпросното сметище цялото село Копривлен и съседните села от години изхвърлят боклуците си. Там е и мястото където предприятията  от околностите също изхвърлят отпадъци и отровни материали като гуми, пласмаса и др.

Черните и гъсти пушеци и невъобразимата смрад  предизвикани от запаленото сметище  днес обгазиха и  отровиха въздуха не само на  Копривлен, но и на съседните села Илинден и Садово които се намират на международният път за южната ни съседка Гърция.

Свидетеили на грозната гледка и отровният въздух  станаха десетки пътуващи хора през въпросните села по международният път в който е конценриран целият  поток от автомобили  които пътуват както в региона така и зад граница.

Отделно от това заради подпаленото сметище край Копривлен  на крак бяха вдигнати и огнеборците от Гоце Делчев които със специализираните автомобили гасиха повече от час отровните пламъци.

„Чак от „Кавака“ в село Илинден се виждаха черните пламъци и гъстият дим, а миризмата беше ужасна. В първият  момент помислихме че гори промишлено предприятие в Копривлен, но  после разбрахме, че е сметището.

Буквално не се дишаше, отровиха  въздуха няма ли кой да накаже вандалите, коментираха хора от съседните села Илинден и Садово  звънели също на тел. 112 за да подадат сигнал за голям пожар.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене