Детските градини с поклон пред будителите

И децата в детските градини в община Симитли  не пропуснаха да отбележат Деня на будителите. Презентация и празнично шествие за Деня на народните будители в „Радост“- Център.

Първи ноември- ден, посветен на делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. В ДГ“Радост“- филиал Крупник, в група “ Слънчогледи “ – се проведе тържество – презентация в чест на днешния празник.

Всеки народ има своя история, свой език, своя култура, свои традици и свои светини. Под това мото премина деня, посветен на народните будители в група ,,Мики Маус“ в Ораново. Децата изработиха книгоразделители и пера, с които почетоха делото на българските просветители и подкрепиха стремежа към образование. Остава само да си пожелавам да има все повече съвременни будители, които да дават добрия премиер и да пробуждат стремежа у всички нас към активност и вяра в по-добро.

Детска градина „Здравец“ село Долно Осеново също направи празник за просвещението и всички деца и учители се поклониха пред народните будители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене