С 200 лева глоба и 3 години лишаване от лов съдът в Гоце Делчев наказа ловджия от Дъбница

Районен съд Гоце Делче потвърди на свое заседание  наказателно постановление № 115  от 05.04.2018 г. издадено от  Директора на РДГ – Благоевград и постановлението за наказание  на директора на ДГС – Гоце Делчев  издадено срещу  ловеца Р. Р. Ч.от гърменското село Дъбница заловен да ловува без разрешително. Ловджията получи сурово наказание от Районен съд  Гоце Делчев, а именно глоба от 200 лева и лишаване от право да ловува за срок от 3 години .

Решението на съда може да се обжалва пред Административен съд Благоевград, с касационна жалба в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Ловджията от Дъбница с инициали Р. Р. Ч  бе осъден от Районен съд Гоце Делчев затова,че  на 25.11.2017 г. е бил заловен от горски надзирател и свидетели  да ловува в местността „Орлово“  без  разрешително .

Същият ден свидетелите заедно с ловният надзирател били изпратени по сигнал за незаконен лов, на проверка в района на селата Дъбница и  Хвостяне . Около 12 часа, при обход на района, в местността „Орлово” землището на  Дъбница същите видели нарушителя с извадена и сглобена ловна пушка, която не била в калъф. С него били и две ловни кучета. При проверката жалбоподателя представил ловен билет, но не и разрешително за лов . Към посочената дата е имало разрешен лов в района, но въпросният ловджия  не бил включен в дружинката която ловувала. За горе описанато нарушени е  бил съставен АУАН, препис от които заловеният на место  да ловува без разрешително  получил  препис.

Събраните в хода на съдебното производство писмени и гласни доказателства са потвърдили всички факти  изложени  в акта и Наказателното постановление .

Съдът е отхвърлил като голословни  твърденията на жалбоподателя поискал от съда отмяна на наказанията с твърдения, че не е извършил процесното нарушение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене