Наборняци взривиха Тешево в навечерието на Димитровден

Четири наборни срещи най- възрастните 80 годишни взривиха Тешево в навечерието на Димитровден – празник на селото

Десетки тешовалии снощи за поредна година си организираха наборняшки  срещи в местният ресторант и с веселието си взривиха селото което днес  празнува своя празник както и храмовият празник на местната църква която носи името  Свети Димитър.

 Най възрастните на наборняшките срещи днощи бяха наборняци родени в Тешево през 1938 година .Въпреки 80 годишни те не се дадоха на по- младите и до късно виха с тях кръшни хора и вдигаха наздравици за здраве и късмет ,за благоденствие и щастливи старини .

Освен в ресторанта  хората малко преди полунощ се преместиха и се виха пред църквата и кметството в  Тешево .

 Днес празникът в хаджидимовското село Тешево продължава с празнична служба в местната църква  Свети Димитър, веселие, търг и курбан .

 За поредна година в навечерието на големият християнски празник , в родното си село Тешево се събраха родени и израстнали в него  хора и родове от близо и далеч.

В селото от години  е традиция на християнският празник Димитровден когато е и храмовият празник на църквата в Тешево да се организира пищен празник  за който от близо и далеч се прибират пръснати по България и света тешовалии известни   със завидната им задружност и любов към родното село и корените си .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене