Лихварят от Благоевград Ангел Янудов отново бере душа, неизвестни му счупиха черепа

ангел янудовПребиха жестоко благоевградския бизнесмен Ангел Янудов в центъра на Благоевград.

Инцидентът е станал вчера сутринта около 7:30 часа, когато Янудов излязъл от вкъщи и тръгнал към паркирания си автомобил на паркинга зад ГУМ в областния център. На метри преди паркинга Янудов е нападнат от две лица, които започнали да го налагат с железни сгъваеми палки. Свидетел на екшъна е подал сигнал на тел.112, след което незабавно са се отзовали служители на 01 РУП-Благоевград и екип на ЦСМП към МБАЛ-Благоевград, съобщава struma.bg. Пострадалият обаче отказва медицинска помощ, но придружава органите на реда и дава показания в полицейския участък.

След подадените обяснения от Ангел Янудов полицията в Благоевград е вдигната под тревога

Около 12:00 часа състоянието на Янудов се влошило и той решава да посети отделението по хирургия към МБАЛ-Благоевград. Пострадалият е приет за обстоен преглед в Спешно приемно отделение към МБАЛ-Благоевград, където се установява, че Янудов е със счупен череп и хематом в главата, наранявания по тялото в областта на гърдите.

Янудов е транспортиран за Пирогов с опасност за живота.

По непотвърдена информация двамата нападатели са заснети от охранителни камери на Златарско ателие „Карат“, Заложна къща и частен дом. Двамата били облечени със спортни дрехи, анцузи и маратонки и носили шапки с козирка. Двамата най вероятно не са проучили добре мястото за нападение и допускат грешката да бъдат пред обектива на охранителните камери.

Припомняме, че преди повече от месец 35-годишният Ангел Янудов бе пребит жестоко в клуб-хотел МУРИТЕ, Байова борика, местността Бетоловото, край Разлог.

Ангел Янудов и шофьорът му Красимир Георгиев си седели на Лоби бара, когато от ресторанта на хотела излязъл собственикът Стоян Стоянов придружен с още 5-ма биячи и нападнали клиентите на заведението и започнали да ги бият. Двамата пострадали напуснали заведението и излезли пред хотела където изчакали да пристигне полиция.

При пристигането на полицията Стоян Стоянов наредил на двамата полицаи да ги арестуват, защото били гонили клиентите на хотела. Полицаите арестували Янудов и след като му сложили белезниците го стоварили на земята, след което биячите започнали да бият арестуваните младежи пред очите на органите на реда. Единият от пострадалите изпаднал без съзнание и изгубил много кръв. Вторият пострадал К.Г започнал да вика на полицаите и на другите 6-човека да извикат линейка, но те се подсмивали нагло, след което взел телефона на припадналия и набрал тел.112.

Пострадалият е бил настанен в МБАЛ-Разлог след което е транспортиран в отделение по хирургия към МБАЛ-Благоевград. Пострадалият Янудов носел в себе си сума от около 10 000 лева, но след като се свестил парите не били в него. По думи на очевидци същата тази компания два часа преди инцидента, пили кафе в същия хотел в присъствието на известният банскалия Йордан Еринин по прякор Джипсо.

Във връзка със скандалният случай, същата вечер свидетели са разпитвани и пред съдия. Скандалът ескалира заради това, че полицаите не се справили със ситуацията и в момента се разследва кой е прибрал сумата от 10 000 лева. Вероятно по случая ще започне и вътрешна проверка в ОД на МВР-Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене