Емигрант от Балдево представи своя книга

С двете си дъщери Елена и Александра  87 годишният Кирил Ежков  пристигна в родният край от Германия за да представи  автобиографичната си книга “С песента на славата“

Тясна се оказа  снощи, залата на кафе – клуб „Шадоу” в  Гърмен в която роденият в Балдево Кирил Ежков  представи  автобиографичната  си  книга.

Специално за представянето на книгата си пред хората от родният край, 87 годишният Кирил Ежков долетя от Берлин с двете си дъщери Елена и Александра . С неистов трепет той разгледа библиотеката в Гърмен и с още по голямо вълнение разказа пред многото зрители за живота си  ,за книгата си ,за семейството си и дори  затова , че преди седем месеца е станал вече и прадядо .

 Изключително вълнуваща и интересна бе  среща  снощи в Гърмен с Кирил Ежков  който преди 57 години  е напуснал родното Балдево и страната за да се установи и свие свое семейно гнездо в далечна Германия .

Кирил Ежков се срещне  със свои  съселяни  и приятели  пред които лично  представи трогателната  си творба  „С песента на славата“.

Автобиографията на Кирил Ежков написана в невероятната  му книга е пропита с неугасваща носталгия по Родината, корените ,детските спомени и трудностите през които е преминал да докаже себе си в различната по душевност и култура среда .В книгата си Ежков силно подчертава и пише с голяма любов за отношението му към предците и запазената здрава връзка с корените си . Тази сутрин  Кирил Ежков  заедно със двете си дъщери отнесоха  в Германия незабравимия  спомен и топлината на родният край и хора които  ще топят сърцето му до следващото идване.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене