Всичко за битката на Георги Андонов срещу депутати на БСП

GeorgiAndonov1Фирмата на депутата Тодор Радулов от БСП „Сградостроител” АД – Гоце Делчев при неясни правила е спечелила поръчка за ремонт на централен довеждащ водопровод и водохващане  „Туфча“ на река Туфча в землището на с. Брезница, централен водопровод за общините Гоце Делчев и Гърмен. Това стана ясно по време на парламентарния контрол от отговор на министър Терзиева на въпрос, поставен от народния представител на ПП ГЕРБ Георги Андонов.
Георги Андонов поиска отговор на въпросите кое е наложило ВиК – Благоевград, клон Гоце Делчев да възложи ремонтните дейности на външна фирма, с оглед на тежкото финансово състояние, в което се намира дружеството, както и на каква стойност са  извършваните  ремонтни дейности, кой е изпълнител на ремонта и по каква процедура е избран?
Министър Терзиева уточни, че външният изпълнител е фирмата на депутата от БСП Тодор Радулов, избрана с обществена поръчка, заради спецификата на ремонтните дейности, а средствата, които ще се похарчат са на стойност 46 000 лв. без ДДС
”Фирмата е избрана по съмнителен начин, до 19 юли 2013 г. тя е била собственост на депутата Тодор Радулов, а първоначалната стойност на ремонта е 15 000 лв. Как е възможно и какви са причините за няколко месеца сумата да нарасне до 60 000 лв. с ДДС”, коментира от трибуната на Народното събрание Георги Андонов. Той бе категоричен, че това е схема за източване на водното дружество за наливане на партийната каса на БСП, а ВиК се води към фалит, като безогледно се харчат парите на всички платци.
Народният представител от ПП ГЕРБ Георги Андонов изрази категорично неудовлетвореност от отговора на министър Терзиева, тъй като, според него тя е спестила много от фактите.
”Ще предам на главния прокурор цялата документация по скандалния случай, защото тук е замесена фирмата на още един депутат от БСП. От документите, с които разполагам източник на финансиране на ремонтните дейности е фирма „Пирин ват”, която има три ВЕЦ-а по довеждащия водопровод на река Туфча. ВиК-Благоевград, клон Гоце Делчев се ангажира след това да приспадне сумата от дължимите такси. От търговския регистър е видно, че 50% от „Пирин ват” са собственост на депутата от БСП Кирил Добрев”, заяви още депутатът от ПП ГЕРБ Георги Андонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене