Това се случи на Е-79! Полицаи тичат след стадо крави, гонят ги от шосето

Собственичка на стадо от 14 крави отнесе глоба, след като шофьори сигнализирали в полицията, че кравите се разхождат по пътното платно на Е-79 на изхода на Дупница и пречат на движението. Наложило се пътни полицаи да гонят кравите от пътното платно, за да не предизвикат пътен инцидент.

Преди няколко дни на същото място кон изскочил на пътя пред лек автомобил, шофиран от жена. Тя не успяла да спре и блъснала коня, за щастие се отървала невредима, но автомобилът й е смачкан.

Репортер на “Струма” отиде на мястото, но кравите вече бяха в ливадата край пътя.

Собственичката им Силвия Палакарска от с. Пиперево заяви: “Със съпруга ми отглеждаме 14 крави. Пускаме ги на паша в ливадите край пътя. Полицаите ни откриха вкъщи и ни написаха акт. Шест от кравите ги няма. Съпругът ми отиде да ги търси. Няма повече да ги пускаме без надзор на паша. Не знам колко лева ще е глобата. Заровили сме се в тора с кравите, за да изхранваме семейството си, друга работа за нас няма”, жалваше се Силвия Палакарска.

До кравите на Силвия  пасяха около 50 овце, но до тях имаше пастир, който следеше животните да не излязат на Е-79.

Проблемът с пуснатите безстопанствени животни по пътищата в община Дупница не е от вчера. Въпреки наложените глоби собственици на коне от село Бистрица и кв. “Гиздова махала” продължават да ги пускат свободно на паша и конете често излизат на пътя. Често стават ПТП-та, при опита си да не блъснат животните шофьори катастрофират.

Както „Струма” писа, община Дупница предприе мерки, като изгради приют за животните. Хванатите на пътя коне ще се затварят в него, докато не се появи собственикът им, който първо трябва плати наложената глоба и чак тогава да си прибере животните.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене