В Гоце Делчев стартира Националната седмица на четенето, единадесетокласници от НПГ с разнообразни и атрактивни занимания при малчуганите от ДГ „Радост“

Националната седмица на четенето  стартира от днес и в Гоце Делчев . Инициативата  е на Министерството на образованието и науката, а първият ден  е посветен на малчуганите в подготвителна група в детските заведения . Така ,днес ученици от НПГ “Димитър Талев” посетиха Детска градина “Радост” в Гоце Делчев.

Единадесето класниците от НПГ специално за малчуганите от ДГ“Радост“ подготвиха разнообразни и атрактивни занимания, с които силно ги  впечатлиха.

Бъдещите първокласници днес трябваше да разпознаят любимите си приказни герои чрез забавни гатанки и интересни игри като накрая те създадоха и собствена приказка по предложено начало, която озаглавиха – “Детство мое”.

Всички ,без изключение много  активно се включиха във всичките забавни за тях  дейности свързани с инициативите по време на  Националната седмица на четенето и съответно ,затова получиха и награди.

И за малките домакини от ДГ“Радост“ , и за големите им  гости от НПГ“Д.Талев“ бе един прекрасен вълнуващ ден, изпълнен с много емоции и незабравими мигове.

Днес  Националната седмица на четенето бе открита във всички училища и детски  заведения на територията на община Гоце Делчев .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене