Без категория

Четирима адвокати защитаваха в съда двамата обвинени за смъртта на открития пред дискотека в Г. Делчев младеж

дело убийци сатовча

20-г. В. Джилджов и 18-г. Ф. Филипов остават зад решетките

Окръжен съд – Благоевград остави зад решетките 20-годишния Веселин Джилджов и 18-годишния Филип Филипов от село Сатовча, които бяха обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост на 32-годишния Борис Богданов от Попово.Тричленният със­тав, председателстван от съ­дия Маргарита Коцева, пот­върди определението на Ра­йонния съд от миналата сед­мица. Двамата младежи бяха защитавани от четирима ад­вокати, всеки от двама, а в залата бяха родители и близ­ки. В продължение на 2 часа адвокатите изтъкнаха юриди­ческите аргументи за това, че техните подзащитни не бива да търпят най-тежката мярка „задържане под стража“, тъй като престъплението, в кое­то са обвинени, предвижда по-леко наказание, включи­телно и пробация.

Майката на Филип – Ад­риана Филипова, бе допусна­та като свидетел и обясни колко добър и послушен е нейният син, който наскоро е навършил 18 години. Той не пиел, не пушел и работил на­равно със сестрите си на тю­тюна в село Сатовча. През последните 3 години семей­ството ходило задружно да гледа тютюн и в съседна Гър­ция. „Филип не се дели от нас, той рядко излиза навън и ходи на заведение. Най- много да изпие 1 бира“, каза майката. Цялото село е в шок, за нас той е много ра­ботно и добро момче, отбел­яза и чичото, който също сви­детелства на делото. Преди време той бил разследван за кражба на кабел, но след то­ва платил 100 лв. за щетата и всичко приключило.

20-годишният Веселин Джилджов живеел 11 годи­ни с родителите си в Порту­галия, но се прибрал в Са­товча на 5-ти декември ми­налата година. Искал да поч­не работа в мини „Бобов дол“, където работил дядо му. Бащата на младежа вче­ра също беше в съдебната зала. Пристигнал веднага от Португалия, след като раз­брал за ареста му, но вчера не беше изслушан като сви­детел. Достатъчно аргумен­тирано и убедително говори адвокат Красимир Аврамов, който припомни фактите покрай злополучния инци­дент. Борис Богданов, кой­то на 4- ти януари е бил от­крит в безпомощно състоя­ние в близост до дискотека „DOPE“, бившата „Бандера Роса“, е приет в гоцеделчевската болница с алкохолна интоксикация и мозъчен хематом след падане от собс­твен ръст. Вместо са бъде ле­куван там, той е транспорти­ран с линейка до болница „Токуда“, където впоследс­твие умира.

Заключението на вещите лица е, че причината за смър­тта му е падане от собствен ръст, посочи адвокат Авра­мов. След леталния край са разпитани множество свиде­тели, сред които и младежка група от село Сатовча, които са били в дискотеката заед­но с дошлия в командиров­ка Борис Богданов. Клиенти­те поръчвали алкохол, пуши­ли и охранителите усетили миризма на марихуана и из­гонили навън компанията. От­вън се стига до скарване и блъскане, при което Борис е паднал на земята и получил черепно-мозъчна травма. Прокурор Александрина Кос­тадинова вчера изтъкна, че пострадалият е бил удрян с метален бокс и пръстен с плочка, който бил на Весе­лин. Двамата обвиняеми зая­виха, че са невини, и поис­каха по-лека мярка, но съдът прецени, че на този етап ос­тават в ареста. Определение­то е окончателно.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене