С уникална заря и концерт на очарователната фолклорна певица Поли Паскова приключи празника на Дупница

Жителите и гостите на община Дупница, останаха възхитени от великолепният концерт на фолклорните танцови ансамбли и състави от община Дупница“ Фолклорна китка“, по случай празника на града.

Своят талант показаха танцьорите от ФТА“Актавис“ гр. Дупница с ръководител Войн Войнов, които се представиха с танците“ Каракачанки“ и“ Празнични граовски игри“. ТФ“ Ритми“ към НЧ“ Христо Ботев 1978“ гр. Дупница се представиха с танците“ Йове“ и“ Кюстендилска ръченица“. С танцът „Пазарджишка копаница“ се представиха талантите от ТС“ Абракс“ с ръководител Димитър Шопов. ФТА“ Рила“ с ръководител Кирил Амбарков изпълниха:“ Шопски танц“,“ Ресиловска копаница“, а децата на ФТА“ Рила“ –„ Ръченичка“. Празничната“ Фолклорна китка“ завърши с“ Европа идва на мегдана в Дупница“ в изпълнение на ТС“Зора“ към НЧ“ Зора 1858“ гр. Дупница с ръководител Дилиана Диканска. Кулминацията на вечерта, бе концерт на българската фолклорна певица Поли Паскова и танцова формация“ Гераци“, които изпяха и изиграха едни от най –хубавите български, народни песни и хора за жителите на община Дупница.

На събитието присъстваха кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, председателят на Общински съвет –Дупница инж. Емил Гущеров, заместник-кметът Крум Милев, началникът на отдел“ Култура, образование и младежки дейности“ в община Дупница г-н Тодор Петков, директорът на дирекция “Хуманитарни дейности” Таня Петрова, старши специалист“ Култура и духовно развитие“ в община Дупница Радослава Данаилова, организатор културни институции Маруся Михайлова.

“ Изключително ми е приятно, че аз Поли Паскова и танцова формация“ Гераци,“ сме поканени и имаме възможност да бъдем ваши гости в този специален за Вас ден, и не само за Дупница, но и за целия български народ, който чества един от най-големите и светли християнски празници, а именно Преподобни Свети Иван Рилски, който заедно с Преподобна Петка са най- силните, и най- големите застъпници за българския народ. Нека Свети Иван Рилски да Ви пази и закриля, да осветява вашия път на живота.“, приветства жителите и гостите на община Дупница Поли Паскова.

Концертът започна с песента“ Молитва за България“ и продължи с едни от най- хубавите народни песни, на които голяма част от присъстващите извиха китно, българско хоро. Събитието завърши с красива кошница цветя за Поли Паскова и танцова формация“ Гераци“, от името на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.

За всички жители и гости на община Дупница, небето над града се озари от красива заря.

Николая Иванова

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене