Капитанът на аматьорския национален отбор Любомир Граминов: Получих обаждания от няколко отбора, но избрах този на Банско

Любомир Иванов Граминов е роден на 15.05.1992 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в родното си село Коларово при треньора Страхил Шурков на поста защитник. Талантът му е забелязан още в ранна детска възраст и на 12 години вече е в школата на Пирин-2001, където негови треньори са Христо Войнов и Ивайло Андонов. Като футболист в елитната група на U-17 и U-19 е извикан в националните юношески гарнитури на двете възрастови групи от селекционерите.

През 2009 година е привикан в мъжкия отбор на Пирин Благоевград. Една година играе и в четвърта лига на гръцкото първенство. В мъжкия отбор на Беласица е привлечен от 2013 година, където със стабилните си игри получава и капитанската лента.

 От сезон 2018/2019 е привлечен в отбора на ФК Банско. На два пъти получава и повиквателни за аматьорския национален отбор, първо през 2016 година, когато селекционер е Иво Тренчев и през настоящата 2018 година е извикан от Красимир Манолов, като и при двамата именно Граминов изведе трикольорите с капитанската лента.

 

Здравей, Любо! Как преминаха квалификациите за Европейско с аматьорския национален отбор на България, където беше и капитан на българите ?

– Квалификациите се проведоха в Сливен и Стара Загора. Бяхме в една група с отборите на Беларус, Уелс и Турция. Успяхме да се наложим с 3:1 над коравия тим на Беларус  и с 5:2 над Уелс ,като успях да отбележа и първия гол в мача. Последния мач загубихме злощастно от Турция, след като поведохме в резултата още в 5 минута, като в течение на мача успяха да ни изравнят, а и останахме с 10 човека на терена, което наклони везните в тяхна полза и загубихме решаващия мач с 1:3. Лично аз съжалявам много, че не успяхме да се класираме сред 8-те финалисти за европейското, защото бяхме много близо, а и отборът на Турция не ни превъзхождаше като селекция. За мен е огромна чест, че за втори път бях избран за капитан на отбора…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене