Информационен ден по проект „Твоят час”, организиран от РУО-Благоевград

Над 450 ученици от 42 училища в областта се изявиха в Информационен ден по проект „Твоят час”, организиран от Регионално управление на образованието – Благоевград. В инициативата с огромно желание и ентусиазъм взеха участие над 350 ученици от училища извън областния център. Пропътували стотици километри, но заредени с младежки ентусиазъм, възпитаниците на 36 начални, основни и средни учебни заведения от региона представиха на сцената своите изпълнения на песни, танци и драматизации на обичаи.

         Многобройната публика се наслади на изпълненията на младите музиканти  и талантливите певци, които заредиха зрителите с много настроение. Бурно бяха аплодирани и атрактивните танци на мажоретните състави.

         Целта на инициирания информационен ден бе учениците да представят добрите практики на клубовете и групите за извънкласни дейности, за интереси и за обучителни затруднения, реализиращи дейности по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 2.

         Инициативата, организирана от РУО, се проведе на откритата сцена между Младежкия дом и Регионалния историческия музей – Благоевград, и даде възможност на десетки ученици да се изявят в областта на музикалното и танцовото изкуство.

         Сред гостите  на събитието бяха Борис Шейнин, държавен експерт в Министерството на образованието и науката (МОН), представители на местната власт, директори на училища.

                   „Проектът „Твоят час“ е на обща стойност над 105 млн. лв. На територията на област Благоевград са се включили над 119 училища с общ брой групи 1383. Това категорично показва, че интересът към  дейностите, включени в проекта, е голям и сега имаме възможност със затаен дъх да се насладим на това, което знаят и могат нашите ученици, а сигурен съм, че те знаят и могат много“, сподели началникът на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов.

         На финала той отличи с грамоти и плакети изявилите се ученици, техните учители и ги поздрави с постигнатите резултати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене