Със съдействието на ген. Боцев докараха двете оръдия за откриването на паметника послучай 85-та годишнина от създаването на Военното поделение в Гоце Делчев

Буквално преди минути бяха докарани двете оръдия които ще бъдат поставени от двете страни на паметника  който в петък  ще бъде открит в Гоце Делчев по случай 85-та годишнина от създаването на  Военното поделение в гарнизон /Неврокоп / .  Двете оръдия са издействани от едно от поделенията  в страната благодарение на съдействието на ген. Боцев , съобщиха от общинската администрация.

Според първоначалната информация на паметника ще бъдат поставени и камери за да се предотвратят евентуални посегателства  над оръдията и самият паметник.

Тържественото откриване  на паметника  е част от честванията в едноседмичните празници в Гоце Делчев по случай 106 години от освобождението на  гр. Гоце Делчев/Неврокоп/от османско робство .  Тържествената церемония по откриването ще бъде в петък на 19-ти октомври от 15 часа  в който ден е и кулминацията на празниците . За откриването на паметника по случай 85 години от създаването на военното поделение в Гоце Делчев ,на тържествената церемония се очакват  да присъстват бивши командири и военни ,генерали от Гоце Делчев както и много високопоставени гости и граждани  свързани с многогодишната дейност на бившето вече военно поделение .

Същият ден ще бъдат положени в 11 часа цветя и венци на паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади, пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк в 12 часа, в 16:45 цветя и венци пред паметниците на ген.Стилян Ковачев, Пейо Яворов на ул. „Търговска“ и паметника на Христо Ботев .

В 17:30 часа Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заопукойна молитва и благодарствен молебен в катедралният храм Св.Св. „Кирил и Методий ,а в 18 часа ще бъдат положени цветя и венци пред паметника на Гоце Делчев на централният площад в града .

В 18:20 часа от централният площад ще премине празничното шествие за да бъдат отдадени почести и пред паметника на загиналите във войните на ул. Александър Стамболийски.

Тържествената заря- проверка с участието на Националната гвардейска част ще започне в 19:30 часа .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене