Боулинг Корона – Благоевград единствен в Югозапада

боулинг

Как се забавляват децата на 21 век?

От Ина КОКОВА

Хванах те, ти гониш. Спомня те ли си тази игра? А игрите на ластик, на стражари-апаши и още много подобни? Ако си ги спомняте, със сигурност сте минали 23 години. Тогава нямаше мобилни телефони, нямаше интернет, фейсбук и т.н. Лятото се събирахме на улицата с всички другари, а когато станеше 11 вечерта майките ни една по една се показваха на терасите и огласяха улицата с нашите имена, за да се прибираме вкъщи.

Е това беше миналия век, сега сме 21-ви век. Как се забляват децата днес? Още ли се радват на нова кукла или кола за подарък? Двадесет и първи век за мен е векът на разнообразието- компютри, телефони, таблети, скайп, фейсбук и т.н. Вече няма домашни телефони и за какво са им. Децата в първи клас вече са сменили по няколко мобилни айфона, имат профили в социалната мрежа и забавление за тях е поливане на фермата във фейсбук.

В опит да разбера как се забляват децата днес, посетих единствената по рода си боулинг зала в Югозападна България – Боулинг център Корона. Залата бе пълна, като децата бяха на различна възраст – от  много малки до вече пораснали такива.

Там се срещнах с Невена, която е управителка на центъра и Николай – боулинг инструктор.

– Нека започнем с това да се представите с няколко думи. От колко време работите в боулинг център Корона?

– Казвам се Невена и съм управител на центъра. Започнах работа през месец март, а от април съм управител на центъра. За мен това беше предизвикателство, защото аз съм по-скоро финансист, отколкото мениджър, но явно, че бих могла и с това да се справя.

– Какви са основните предизвикателства, с които се сблъсквете всеки ден?

– Основното предизвикателство това са хората, тъй като трябва да си гъвкав и да можеш да отговаряш на изискванията им.

– Разкажете ми малко повече за Боулинг център Корона, какви са развлеченията, които предлагате?

– Новото, което направихме сега септември месец е детският център, където искахме да обхванем децата от 2 до 7 години, които трудно намират какво да правят в центъра. Вече и на тях им е забавно. Имаме игри, разбира се боулинг залата, различни видове електронни игри, билярд. Определено мога да кажа, че младите хора, подрастващите, има какво да правят при нас. Ресторантът си е едно на ръка, но децата, като отидат някъде, трябва да има с какво да се занимават.

– Боулинг център Корона е единствен по рода си в Югозападна България. Защо никой друг не се е осмелил да направи нещо подобно?

– Това е преди всичко една сериозна инвестиция и наистина е голям риск, тъй като не се знае в един момент до каква степен ще се изплати тази инвестиция. Човек, за да направи тази крачка, трябва да има сърце и желание да направи нещо за развитието на града като цяло. Малко хора в момента решават да инвестират в младото поколение.

– Как успявате да привличате хората към Вас, боулингът и сега е пълен?

– Интересни сме с това, че никой друг в града не може да предложи толкова много забавления на едно място, колкото ние.

– Умее ли да се забавлява благоевградчанинът?

– Умее, разбира се. Даже сега това, което ми направи впечатление за новогодишната програма, която имахме  – на едно място се бяха събрали хора от три поколение. На нас това ни беше страшно приятно. Разбрахме, че въпреки визията и всички други забавления, ние бихме могли да бъдем и сме семееен ресторант.

– Какви са целите които сте си поставили през новата година?

– Ще разкрия само част от това, което сме замислили, защото все пак трябва да има и момент на изненада. През тази година ще заложим на външната градина, иска ме да я пообновим. Кътът за деца е вече доста изхабен и може би там ще се насочим.

Ето го и нашия боулинг инструктор Николай, който ще Ви разкаже малко повече за съоръженията в центъра.

– Здравейте! Може ли да ни разкажате малко повече за Боулинг център Корона?

– Най-интересното ни съоръжение това е самият боулинг. Самото оборудване е уникално. Няма такова друго в Югозападна България. Имаме шест писти – професионални, на които се провеждат републикански, европейски, студентски състезания. Другата ни атракция това са електронните игри, които също са уникални и ги няма другаде в Югозападна България.

– Има ли някакво ограничение във възрастта при играта на боулинг?

– След 5 години всяко дете може да играе, до 80 години даже.

– Скоро някакво мероприятие може ли да очакваме?

– На 19 януари имаме републиканско първенство по боулинг – най-добрите 60 човека от България ще преборят сили в нашата зала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене