„Рила газ” разширява мрежата си в гр. Сандански

Рила газВъв връзка с газификацията на гр. Сандански „Рила газ” ще започне изграждане на нови участъци от мрежата на града. През месец юни строителните дейности ще се извършват по следните участъци:

– Ул. „Илинден“

– Ул. „Отец Паисий“

– Ул. „Св.св. Кирил и Методий“

– Ул. „Св. Козма и Дамян“

„Рила газ” се извинява на гражданите на гр. Сандански за временните неудобства във връзка с изграждането на газоразпределителната мрежа на града, както и за възможни промени в графика, настъпили по независещи от компанията причини.

„Рила газ”, дъщерна на италианското дружество „Ачегаз Апс”, ще изгради и управлява газоразпределителната мрежа в Югозападна България. Общата инвестиция в мрежа с дължина 870 км възлиза на 250 млн. лв.В момента дружеството извършва строително-монтажни дейности в градовете Благоевград, Враца, Дупница, Перник, Радомир и Сандански.

Разчетите на дружеството показват, че средното годишно потребление на апартамент от 75 кв. м. е около 1100 куб. м, съответно разходът за отопление, готвене и топла вода за 12-те месеца на календарната година възлиза на общо 887,26 лвТова прави по около 120 лв. месечно за зимните месеци и по около 40 лв. за летните.*

Изчисленията са направени при цена на природния газ от 806,60 лв./ 1000 куб. м (към м. юни 2014 г.)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене