Община Дупница се готви за Световен ден на ходенето

Българската асоциация „СПОРТ ЗА ВСИЧКИ“ съвместно с Община Дупница организират за пореден път световен ден на ходенето, който е национална спортна проява в цялата страна. Целта е популяризиране здравословния начин на живот чрез практикуване на най-естествената физическа активност – ходенето.
В Дупница, световният ден на ходенето ще се проведе на 13 октомври (събота) в Парк “Рила” от 11.00 часа. След активното ходене по маршрут за участниците ще има много награди. На голямата сцена (на барбекютата) ще се организира теглене на томболата и спортно – музикална програма.
Община Дупница кани всички жители и гости на града, които имат възможност да се включат в инициативата, да прекарат един приятен и забавен ден!
В същият съботен ден от 11 часа започва пък турнирът по табла в спортната зала. Сред записалите се до момента 23-ма участници не липсват и местни политици. Да хвърлят заровете са решили председателят на ОбС-Сапарева баня Иван Куйов, кметът на Дупница инж.Методи Чимев, общинските съветници Костадин Костадинов и Георги Георгиев, кметът на Блатино Ботьо Дончев. Заявки за участие има и от София. Крайният срок за записване е 12 октомври (петък) до 17 часа на 0701 5 92 46.

Снимка: Методи Байрактарски / ТОП ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене