183 социални жилища в община Благоевград ще бъдат завършени в срок

183 социални жилища ще бъдат завършени в срок. Тяхното строителство се изпълнява в рамките на проект „Изграждане на социални жилища в IV микрорайон”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ за периода 2014-2020 г. по инвестиционния приоритет „Социална инфраструктура“. Той е в рамките на процедура  BG16RFOP001-1.008 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Благоевград по  приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”.

Трите сгради са в различни урегулирани поземлени имоти. Те се състоят от по пет етажа, като в първата сграда ще има 54 апартамента, във втората – 78 броя, а в третата – 51. Социалните жилища са с едностайни, двустайни и тристайни апартаменти.

На място на строително-монтажните дейности непрекъснато се извършва контрол.Предстои започване на довършителните работи по сградите и по изграждането на задължителните инсталации  по част  ВиК и електро. Вече са направени външните ВиК връзки – водопровод и канализация. До края на септември тази година апратмантите трябва да са готови до ключ.

Социалните жилища са предназначени за млади семейства и хора, които имат реална нужда да бъдат подпомогнати.

Началото на проекта бе поставено през ноември 2016 г., когато Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проектното предложение за изграждане на социални жилища в IV микрорайон и беше сключен договор между община Благоевград и Управляващия орган на ОПРР за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Цялата отговорност за съдържанието на репортажа се носи от Община Благоевград и при никакви обстоятелства не може да се счита, че отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене