Най- младият кмет в община Гърмен,Мехмедали Хаджиев удари в земята всички ловджии от региона ,в неделя повали над 250 килограмов глиган като гост на брезнишка дружинка

27 годишният кмет на гърменското село Горно Дряново , Мехмед али Хаджиев ,който е най- младият сред кметовете и общинските съветници в община Гърмен завърши втората ловна седмица от откриването на ловен сезон за диви прасена 2018/2019 с рекорден ловен подвиг като с точният си мерник на ловната си пушка повали над 250 килограмов глиган .

Младият кмет на Горно Дряново в неделя бе гост -ловджия на ловната група ръководена от Юсуф Пенд в родното село на съпругата му -Брезница. Големият късмет и ловната слава на Мехмедали го споходиха точно четири дни преди рожденият му ден . Отстреляният от него голям екземпляр здраво изпоти 20-те мъжаги от ловната група на Юсуф Пенд които с неимоверни усилия успяха да го измъкнат от дерето след няколкото неуспешни опити ,скъсани въжета с които го теглеха и търкаляне в обратна посока на голямото космато туловища по стръмното нанадолнище.

Ловджийските гончетата също се опитваха да помагат  на ловджиите в сложната операция с големият глиган който накрая бе победен и макар трудно пренесен в заслона за разфасоване .

С по 9 килограма чисто месо се прибраха от големият си лов в неделя 20-те ловджии от брезнишката група  които по братски си поделиха огромният глиган който заедно с името на горнодряновският кмет ще остане в ловните лакардии на дружинката .27 годишният кмет на Горно Дряново по професия е ветеринарен лекар и на место направи необходимите проби за годността на месото на отстреляният от него самият глиган . Въпреки това, материал за задължителните обстойни проби за  опасните болести които пренасят дивите прасета бе заделено за да може ловджиите да са напълно спокойни при консумацията .

 През ловните излети през  изминалите почивни дни много ловни дружинки в общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, които ловуват в ловните полета на ЛРС“Сокол“ –Гоце Делчев се поздравиха с богат улов и много слука.на Топ Преса зае ловната група на гърменското село Ореше където бе отстреляно около 200 килограмов глиган а трети в класацията стана доаенът на дружинката в Кочан,Венцислав Узунов с отстреляното над 150 килограмовото диво  прасе. И през двата ловни дни обаче слуката към Узунов бе благослонна и го ощастливи с две точни попадения и две отстреляни диви прасета . За доаена на кочанската ловна дружинка това бе равносметката за близо осем годишният му ловен стаж.

През изминалите ловни излети и ловната дружинка в хаджидимовското село Гайтаниново се разписа с отстрелян от Иван Духов близо 140 килограмов екземпляр.

 Сред класираните от Топ Преса ловни групи и точни мерници  за изминалата седмица не можем да не споменем и отстрела на огромният вълк от дългогодишният ловец и горски служител бай Георги Вакареев от Гърмен . В съботният ловен излет той ловуваше с ловната група от гърменското село Горно Дряново в която е и най- младият кмет в общината Мехмедали  Хаджиев.

Близо до местността „Беслет“ на групата изкочила цяла глутница вълци от която Георги Вакареев успял да свали с няколко истрела огромната вълчица .

Топ Преса ще продължи да отразява ловните подвизи на гвардията запалени ловци членове на ЛРС „Сокол“ –Гоце Делчев от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен ,Хаджидимово и Сатовча . На слука!!!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене