Община Благоевград бе домакин на традиционен шахматен турнир

Благоевград бе домакин на Национална индивидуална купа на България „Виктори“ в традиционен шахматен турнир за подрастващи. Спортното събитие  се проведе в рамките на два дни и премина при голям интерес от страна на спортисти и техните треньори.

51 души взеха активно участие в турнира, който бе и първият проведен след легитимирането на Българска федерация по шахмат.  От няколко дни Федерацията по шах е член на Министерство на младежта и спорта.

По време на шахматната надпревара показаха отлични  умения и качества. Първо място спечели Лазар Насар от шахматен клуб „Михаил Тал” от Червен бряг. На второ място бе класиран Димо Терзиев, който пристигна от Петрич, а кпата за трето място взе Владислав Илиев, който също е от Червен бряг. Най-добре представилият се от домакините- шахматен клуб  „Виктори” е Илиян Манов, който  бе награден със  сребърен медал до 14 години и получи четвърто място в генералното класиране.

Шахматистите  се съревноваваха в блиц и ускорен шах. И в двата турнира играха по швейцарска система съответно в 9 и 7 кръга. Всички участници получиха грамоти и медали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене