Ангел Гаджев за екстрадацията на украинката и дъщеря й от Гърмен

Ангел Гаджев  от Алианс на гражданите за България с обръщение  против екстрадирането на украинката Татяна Кондратюк и 14 годишнaта й дъщеричка Анна, живеещи в  Гърмен

Политикът и бизнесмен Ангел Гаджев който живее в София но  корените са му  в гърменско , трогнат от  публикацията в Топ Преса и като един от организаторите на многото инициативи предприети още преди  месеци за спасяване на семейството без да се стига до екстрадацията на  Анна и Татьяна излезе по случая със свой призив в който се казва:

Уважаеми сънародници,

Преди два дни Анна и майка й Татяна Кондратюк, живеещи в село Гърмен, са получили документ от властите, от който е видно, че до един месец са длъжни да напуснат страната. От Агенцията за бежанци отказват среща на наши представители с ръководството на Агенцията, които могат да представят фактическата обстановка в Украйна и отказват да разгледат повторно молбата на Татяна Кондратюк за убежище. Въпреки документите, които представихме на Президент, Омбудсман, Министерски съвет на Р. България, чрез Агенцията за бежанците, положително решение по въпроса от страна на държавата няма.

Обръщам се към всички вас, граждани на Р. България!

Ще позволим ли чиновническото бездушие да изпрати на сигурна смърт това дете и една млада жена, социализирани , след като в страната незаконно влизат всякакви емигранти, за които убежище се дава от държавните власти? Детето учи в местното училище в Гърмен , а майката работи в Огняново и е коректен и добросъвестен гражданин.

Гответе се за сериозни протести, които ние, гражданите, ще организираме пред Министерски съвет, за да ни чуят управляващите и отстранят тази несправедливост.

Търпението ни е на изчерпване.

Искаме справедливост и равнопоставеност!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене