Велинградски циганин е фейсбук измамникът на пелети, софийски спецове са по следите му

 Полицейски спецове от столицата по следите на фейсбук измамникът – пишман търговец на  пелети който подпали целият Пирински край

 За два дни е бил установен от полицейски спецове от столицата  след публикацията на Топ Преса фейсбук измамникът , пишман продавача на дървесни пелети произведени в Сърбия.Същият успя да изами десетки семейства и от гоцеделчевско използвайки временният  недостиг на суровината за отопление на пазара поради наближаването на зимният сезон .

 Установеният измамник който чрез обява в сайта „Купувам ,продавам в Гоце Делчев“ за продажба на висококачествени и евтини пелети по 370 лева за тон произведени в Сърбия е, Михаил Атанасов Стоянов ,циганин от Велинград . Телефона оставен за връзка на куповачите в обявата  пък бил на  Мария Желязкова Сакъзова , също циганка от Велинград. Ромското  велинградско дуо разпратило обяви  във всички сайтове  за  покупки и продажби на стоки и автомобили и започнали да си пълнят банкова сметка с по 20%  от договорените предварително  количества с желаещите да им доставят пелети  каквито всъщност никой от изпратилите 20%-тно  капаро по банков път  не е получил заявеното количество пелети .

 Веднага след публикацията на Топ Преса относно измамата за която информираха пострадали  превели вече по 20% за поръчаните количества пелети , въпросният телефон оставен за връзка в обявата е заличен както и самата обява е изчезнала от сайтовете яко дим .  Яко дим се е покрил и самият измамник Михаил Атанасов Стоянов който се издирва в цялата страна от полицейските органи.Банковата сметка също е обявена за невалидна .

 Топ Преса предупреждава всички които са превели суми на името на Михаил Атанасов Стоянов  от Велинград , живущ на ул“ Устето“ №25 веднага да  подадат жалби срещу него за измама в най- близкото  поделение на МВР .Предупреждаваме и тези които се канят да преведат капаро  за договорени с велинградския измамник пелети да не го правят и да са напълно сигурни ,че нито пелети ще получат нито пък ще им бъдат възстановени парите .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене