Велоалея застрашава живота на благоевградчани

Хората са недоволни и се притесняват, че мястото пред гаражите им не е избрано правилно и е предпоставка за инциденти.

„Широчината на улицата е достатъчно малка за да може спокойно да си паркираме колите, да си гарираме колите, защото там има паркирани коли и тук се налага да правим маневри. На 20 метра по-нататък при реката има велоалея. Защо е това дублиране тука не можем да разберем, коментират недоволни граждани.

Според благоевградчани, живеещи на улицата, новата велоалея е опасна за колоездачите. Те се чудят на вложената инженерна мисъл в социалната мрежа.

„Ако случайно минава велосипедист с по-висока скорост, като изваждаме колата не се знае дали няма да се стигне до някакво произшествие. Шофьорът е винаги виновен“, недоумяват хората от „Даме Груев“.

В рубриката „Пълен абсурд“ зам.-кметът Емилия Тунтева коментира тази сутрин, че вратите на гаражите, пред които преминава велоалеята, се отварят навън, а това щяло да бъде сигнал към велосипедистите за повече внимание. Предвидено е поставянето и на знаци, които да информират участниците в движението в този участък.

Цената на цялата велоалея, която минава по няколко централни улици в Благоевград, е 830 000 лв. и се изгражда по европроект./enovina.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене