Гоце Делчев има още един генерал

Още един неврокопчанин сложи генералски лампази. Роденият в Гоце Делчев Никола Панчев е поредният генерал от града след Борис Карамфилов, Любен Пандев, Цанко Доленски, Богомил Янев, Атанас Самандов и Андрей Боцев.

Никола Панчев има дълга кариера в системата на МВР. В началото на април, със заповед на доскорошния министър на вътрешните работи Валентин Радев старши комисар Никола Панчев е назначен на длъжността директор на ОД МВР Добрич. Преди това, в продължение на три години, е бил началник на Охранителна полиция във Варна.

Панчев беше преместен от София във Варна, във връзка със скандал,  припомнен от изданието “Фрогнюз”. Случаят е от 2014-та година. Тогава 25-годишната Александра Стоилова и 26-годишният й приятел Иван Цонев бяха набедени от полицай на Първо районно управление на полицията в София, че са му нанесли побой и са скъсали униформата му. Записи от охранителните камери в районното управление обаче показаха, че полицаят сам е скъсал ръкава на униформата си. Двамата замесени в този случай са Даниел Пашов, тогава шеф на столичното полицейско управление и Панчев, ръководил “Охранителна полиция”. Пашов  беше предложен за наказание с порицание, а Панчев – с уволнение. Година по-късно обаче наказанията паднаха. Двамата бяха назначени във Варна – първият като началник на полицията в морската столица, а вторият – като негов заместник.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search