Благоевград се включва в кампанията за най-мащабно Свето кръщение на новородени деца

ДНК прави най-мащабното Свето кръщение в 11 града на 7 октомври.
Второто най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България ще се състои на 7 октомври.

Националното кръщене ще се проведе в 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен, Шумен. Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България“- кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта. Началният час на Националното кръщене в София, в храм „Света София“, е 10:00 часа. Официални гости в София ще бъдат представители на Столична община и популярните лица, посланици на кампанията – Нели Хаджийска, Иван Христов, Ирина Тенчева, Мария Илиева, Владо Николов и Ути Бъчваров.

В Благоевград кръщенето ще се проведе в храм „Въведение Богородично“ на 7 октомври, неделя от 12:30 часа първа група и 13:30ч. втора група.

Националното кръщене ще се проведе със съдействието на известните лица на кампанията. В Благоевград това ще бъде олимпийската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева.

Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България”- кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене