Асистент води Сашка по улицата

Сашка Васева се бори с коварно заболяване

Момче асистент помага в придвижването на Сашка Васева. Певицата от повече от година има сериозни проблеми със зрението и вече не може да ходи самостоятелно.

Младежът е плътно до любимата изпълнителка на няколко поколения българи – придържа я внимателно, казва й къде да стъпва и я ориентира в обстановката. Асистентът придружава певицата и по време на участия, тъй като Сашка не е спряла да работи въпреки здравословните си проблеми.

Момчето извежда изпълнителката на сцената и й подава микрофона, а след това Васева изпълнява хитовете си. По време на участия тя стои статична и гледа предимно в една точка, като не се отпуска да обикаля между масите.

„Зрението ми се влошава всеки следващ ден. Атрофията на зрителния нерв е нелечимо заболяване и трудно ще има спасение за мен. Но продължавам да се държа – правя го заради децата ми. Не мога да легна и да се предам, трябва да съм силна заради тях“, коментира пред „България Днес“ Дупнишката Мадона. Тя е на 100% сляпа с дясното си око, а с лявото си вижда силно замъглено.

С помощта на младежа всекидневието е й доста по-лесно и голяма част от затрудненията й са отпаднали. Фолкпевицата не се притеснява, че трябва да се показва пред хората с придружител. „За нея това не е нещо срамно. Предпочита да е с асистент, отколкото само да си стои вкъщи и нищо да не прави. Това ще я депресира“, коментираха нейни близки приятели.

Макар да има проблеми, Сашка не е загубила широката си усмивка, която преди време разхубави с големи бели изкуствени зъби. Вместо да изпада в сериозни разговори за живота и здравословните си ядове, певицата предпочита да се шегува.

Васева на моменти губи надежда, че може да се излекува, като дори търси спасение в алтернативната медицина – чудодейни извори, лековити билки и какво ли още не. Наскоро призна, че има един последен шанс в лицето на много добър лекар и се надява той да й възстанови зрението. Ако се случи, публично ще му каже името и ще го похвали за голямото дело. Пожелаваме й да се възстанови напълно!/bgdnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене