Без категория

Националния печат

печат

“Сега”

Правителството се зае да харчи като за последно

Правителството трескаво започна да сключва спорни сделки за стотици милиони левове, което обикновено е сигурен белег, че няма да изкара мандата си. Евентуалните предсрочни избори могат да струват скъпо на бюджета и заради предстоящата емисия на дълг на международните пазари. Вчера министрите пришпориха процедурата и предложиха на парламента да ратифицира документите.

БСП ускори анализа на евроизборите

След неколкодневно мълчание след трагичното представяне на евроизборите лидерът на БСП Сергей Станишев най-сетне излезе от ступора и се разбърза със заседанието на ръководството на партията. То ще се проведе днес, а не във вторник. Официалната версия е, че на него трябва да се обсъдят резултатите от евровота, но по всяка вероятност основната тема на сбирката ще са и предстоящите избори за нов парламент.

“24 часа”

Битка за лидерския пост в БСП от 7 юни

Битката за лидерския пост в БСП ще започне следващата събота, 7 юни. Денят е определен от Сергей Станишев за свикването на заседание на Националния съвет, на което да се направи анализ на причините за провала на БСП на евровота.

Българите ядат по 1 кг сладолед през лятото

Близо 7000 тона сладолед изяжда българинът през лятото. На човек от населението това прави по около 1 кг, показват данните на агенции за проучване на пазара.

“Стандарт”

Бунт на линейките

Линейките в София тръгнаха на бунт. 83 медици от Спешния център в столицата хвърлиха оставки след заканата на здравно министерство да уволни шефа им д-р Георги Гелев и заместника му д-р Ангел Ангелов. Скандалът избухна, след като 40-годишната фотографка Елизабет издъхна на улицата в понеделник вечер, без да дочака „Бърза помощ“.

Сергей: Не бързайте с предсрочния вот

„Не бързайте!“. Така соцлидерът Сергей Станишев отговори на въпрос за предсрочни избори в рамките на тази година. „В петък нали има вот на недоверие, предстои да видим доверието на парламента в правителството“, допълни лидерът на БСП и ПЕС. По думите му той още не се е срещал с лидера на ДПС Лютви Местан за бъдещето на кабинета „Орешарски“. „Преди това всяка партия трябвало да си направи анализа – на резултатите, на причините за резултата от евроизборите и за това кое е добро за България“, смята той. Станишев не е провеждал и среща с държавния глава Росен Плевнелиев, който започна консултации с партиите.

“Труд”

И 15-годишни коли ще са таксита

Животът на такситата ще бъде удължен от 10 на 15 години. Това решиха депутатите от транспортната комисия в парламента при гласуването на второ четене на промените в Закона за автомобилните превози.

Азиатци искат държавна подкрепа за мегапроект

Компанията “България дивелопмънт холдингс”, която е основен инвеститор в мащабния проект за изграждане на туристически и развлекателен комплекс край София, е поискала подкрепа от държавата за реализирането му. Този месец дружеството, което се свързва с милиардера от Хонконг Стивън Ло, е подало документи за сертификат за приоритетен инвеститор, научи “Труд” от Агенцията за насърчаване на инвестициите.

“Монитор”

60% от къщите опасни при трус

Над 60 на сто от къщите главно в малките градове и по селата са опасни за обитателите си при земетресение, защото са строени без вертикални железобетонни колони. Това стана ясно вчера по време на събитие, организирано от “Ксела ­ България”.

София остава без спешна помощ

София може да остане без спешна помощ заради масово напускане на лекари в знак на протест срещу уволнението на шефа на Центъра за бърза помощ д-р Георги Гелев в сряда.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене