Край на безстопанственото пашуване в община Сатовча

Общинското ръководство на администрацията в  Сатовча издаде нарочна заповед с която категорично се забранява безстопанственото пашуване на  селскостопанските животни и общинските стада .

Заповедта  забранява пашуването в  озеленените райони като градинки и паркове  в общината и населените места както, и обикалянето по улиците и полската част на безпризорни животни  изгонени от стопаните им заради старост и болест .

Издадената преди дни  Заповед е разпратена по всички кметства в община Сатовча и отговорност за спазването й носят  местните кметове .

Местните управници са оторизирани  и е тяхно задължение при  констатиране на нарушения да прилагат разпоредбите и съответните наказания и глоби по Наредба № 1.и Закона за опазване на селскостопанското и общинско имущество .

Целта на заповедта  е за недопускане на пътнo- транспортни произшествия , влизането на животни в частна  собственост , кражби на  селскостопански животни , опазване на имуществото на жителите на общината и др.

Според Наредба № 1 са предвидени високи глоби  за нарушителите  както и заплащане от собствениците на животните в пълен размер на нанесената.Освен кметовете на населени места , за спазването на  заповедта  и за упражняването на строг контрол са упълномощени още общинските екополицаи, еколога на общината и заместник кмета Илхан  Карагьозов – директор на дирекция  при община Сатовча , съобщиха от администрацията .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене