Община Благоевград отбеляза Международния ден на възрастните хора

Община Благоевград  отбеляза празнично Международния Ден на възрастните хора- 1 октомври. Заместник- кметът по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева поздрави участниците и гостите на събитието от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име.  „1 октомври е символ на мъдрост, зрялост, живот!

   Вярвам в това, че не само 1 октомври е Деня на възрастните хора! Всеки ден е Ваш и трябва да му се наслаждавате и да го изживявате.  Пожелавам Ви да бъдете все така добри, мили и гостоприемни! Бъдете единни! Забавлявайте се и се наслаждавайте на слънчевите дни! Пожелавам Ви да бъдете живи, здрави, дълголетни и благословени! Бог да бъде с Вас!“, каза в словото си зам.-кметът.

Събитието се проведе в двора на Дом за стари хора „Света Петка“,квартал „Струмско“.  На празника присъстваха потребители от всички социални услуги за възрастни хора към Община Благоевград.

    Представители от Дом за стари хора, потребители на Домашен социален патронаж, Дом за пълнолетни лица с деменция- село Падеш, Дневен център за стари хора, бяха част от богатата музикално- танцова програма, подготвена от Община Благоевград по повод празника. В програмата бяха включени скечове и много песни.

    Логодажките баби и певческа група към Дневен център за стари хора „Златна възраст“, заедно с  Павлина Теова отправиха поздрав по повод 1 октомври, а деца, изучаващи български фолклор към Регионална библиотека „Димитър Талев“- Благоевград показаха талант пред всички в двора на Дома.

   1 октомври е учреден за Международния ден на възрастните хора, с   решение на общото събрание на ООН през 1990 г,

    Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене